Gymnasium

1864

1864 er historien om overmodige politikere, der førte Danmark ind i en nådesløs krig, hvor nederlaget rakte langt videre end til de mange lig på slagmarken. Dette tema ser på optakten, selve krigen og hvad vi i eftertiden har tænkt om det historiske nederlag.

Klimaændringer

Tag med til Arktis, Afrikas Horn og ud i ekstremt vejr kloden over for at arbejde problemorienteret med klimaspørgsmål. Temaet er bygget op omkring en række aktuelle cases, som kan bruges til at arbejde med konsekvenserne af klimaændringerne.

Debat

Medierne bringer det dagligt, og internettet flyder nærmest over af det. Politikerne kan ikke lade være med at gøre det, og dronningen hylder det i sin nytårstale. Du støder på debatter overalt! Også i dette tema, hvor du kan blive klogere på debat og kunsten at debattere.

Mad og mennesker

AT 2014: Mad og mennesker" er emnet for årets eksamen i almen studieforberedelse. Vi har samlet en side med udsendelser og klip, der handler om mad og kan give inspiration til opgaven.

Vælg fag

Vælg fagside og gå direkte til den.

Kom godt i gang

Alle vejledninger

Nyt fra DR Gymnasium

Mediesprog

Få inspiration til at arbejde med sproget i de elektroniske medier. Se og lyt til masser af konkrete konkrete eksempler fra DR’s radio og tv-produktioner.

Viden Om

TEMA: Vi har samlet en række af de mest populære Viden Om-udsendelser og næsten 100 små klip på 3-5 minutter.

Kold krig

Kan konflikten i Ukraine udvikle sig til en slags ny kold krig mellem Rusland og Vesten? Perspektiver den aktuelle problemstilling med klip fra DRs arkiver om Den Kolde Krig i 1950'erne.

Find dit fag