Gymnasium

Dokumentarfilmen

DR Gymnasium inviterer unge til at indsende egne kortfilm til en dokumentarfilm-konkurrence i samarbejde med Station Next. Filmen skal på en unik måde fortælle om ensomhed og dens konsekvenser.Herunder kan du lære mere om forskellige dokumentargenrer og dramaturgiske greb og få gode råd fra folkene bag.

Er kun 12 godt nok?

I begyndelsen af juni sendte DR1 en dokumentarudsendelse om nogle af gymnasiets mest ambitiøse elever. I efteråret kan du finde et undervisningstema lavet ud fra udsendelsen her på DR Gymnasium.

Politisk kommunikation

En stor del af den politiske kommunikation mellem vælgere og politikere foregår i dag i massemedierne og de nye sociale medier. Se klip om blandt andet politisk professionalisering, retorik og troværdighed, spin og etik.

Vigtige folketingsvalg

Folketingsvalg i Danmark igennem tiden. I dette tema finder du klip om valg i perioderne: 1935-1959, 1960-1979 og 1980-2011.

Vælg fag

Vælg fagside og gå direkte til den.

Kom godt i gang

Alle vejledninger

Nyt fra DR Gymnasium

Klassisk musik

Dyk ned i den klassiske musik og se, lyt og læs om værket, komponisten, tiden og musikerne. Temaet følger udvalgte koncerter i DRs koncertsal i sæsonen 2012/2013. Kom tættere på Ravels Bolero, Beethovens Eroica og hans 4. symfoni, Mozarts Jupitersymfoni og Stravinskijs Sacre du Printemps.

Tilmeld dig nyhedsbrev

Nyhedsbrevet udkommer én gang om måneden, og er målrettet lærere i gymnasiet. Tilmeld dig her.

Find dit fag