Gymnasium

Dokumentarfilmen

DR Gymnasium inviterer unge til at indsende egne kortfilm til en dokumentarfilm-konkurrence i samarbejde med Station Next. Filmen skal på en unik måde fortælle om ensomhed og dens konsekvenser.Herunder kan du lære mere om forskellige dokumentargenrer og dramaturgiske greb og få gode råd fra folkene bag.

Historiske dage

DR Gymnasium inviterer elever på ungdomsuddannelserne til en konkurrence om den bedste historiske minifilm.

Debat om asyl og smykker

I begyndelsen af 2016 vedtager et flertal i Folketinget nye regler om asyl. Det skaber heftig debat - både i Danmark og i udlandet. Se klip og analyser om "smykkesagen" her.

Danske forfattere

Kom tæt på 30 af Danmarks største forfattere gennem klip med dem selv, deres familie og venner, læsere og litterære eksperter.

Vælg fag

Vælg fagside og gå direkte til den.

Kom godt i gang

Alle vejledninger

Nyt fra DR Gymnasium

Terror

Terrorismens historie er lang og blodig. Nogle terrorister kæmper en national kamp. Andre er drevet af ideologi. Der er også dem, der tager religionen til indtægt for retten til at slå uskyldige ihjel.

Er kun 12 godt nok?

Jo højere karaktergennemsnit man har på eksamensbeviset efter gymnasiet, jo flere uddannelser kan man komme ind på. Men er jagten på topkarakterer i gymnasiet blevet for meget? Presser det for mange elever, og hvad kan man gøre, hvis stressen rammer? Det handler dette tema om.

Retsforbeholdet

Danskerne sagde nej tak til at få en tilvalgsordning i stedet for retsforbeholdet. Se klip om EU's retspolitik og danskernes EU skepsis.

Find dit fag