Gymnasium

Retsforbeholdet

Den 3. december skal danskerne stemme om retsforbeholdet. Men hvad går det forbehold ud på, handler det også om asylpolitik, og hvorfor skal vi overhovedet til folkeafstemning?

Ministeren trækker sig

Flere ministre har måttet trække sig, efter de er kommet under pres i forskellige sager. Her kan du se mere om, hvorfor Morten Bødskov og Carl Holst ikke kunne fortsætte som ministre.

Er kun 12 godt nok?

Jo højere karaktergennemsnit man har på eksamensbeviset efter gymnasiet, jo flere uddannelser kan man komme ind på. Men er jagten på topkarakterer i gymnasiet blevet for meget? Presser det for mange elever, og hvad kan man gøre, hvis stressen rammer? Det handler dette tema om.

Detektor

Tro ikke på alt, du ser og hører. Detektor hjælper dig med at komme bag om tal og påstande i mediebilledet.

Vælg fag

Vælg fagside og gå direkte til den.

Kom godt i gang

Alle vejledninger

Nyt fra DR Gymnasium

Dokumentarfilmen

DR Gymnasium inviterer unge til at indsende egne kortfilm til en dokumentarfilm-konkurrence i samarbejde med Station Next. Filmen skal på en unik måde fortælle om ensomhed og dens konsekvenser.Herunder kan du lære mere om forskellige dokumentargenrer og dramaturgiske greb og få gode råd fra folkene bag.

Politisk kommunikation

En stor del af den politiske kommunikation mellem vælgere og politikere foregår i dag i massemedierne og de nye sociale medier. Se klip om blandt andet politisk professionalisering, retorik og troværdighed, spin og etik.

Ud i rummet

Andreas Mogensen blev den første danske astronaut i rummet, da han rejste til rumstationen ISS d. 2. september 2015. Andreas har fuldstændig styr på satellitter, raketteknologi, og hvordan man tisser i vægtløs tilstand. Har du også det?

Find dit fag