Videopodcast

Med videopodcast har du mulighed for at se tv-programmerne "Penge", "Deadline 2. sektion" eller "Kontant" på din computer eller bærbare medieafspiller.

Det eneste, det kræver, er, at du har en særlig videoafspiller med meget stor hukommelse og et stykke software, du skal installere på din computer. Dit software sørger for automatisk at hente dine yndlingsprogrammer, når du én gang har bestilt dem. Se listen over det mest benyttede software her.

Sådan videopodcaster du

1. Hent software
Du skal som sagt downloade et stykke software for at kunne podcaste. iTunes er for tiden det mest anvendte, fordi softwaren giver dig mulighed for at holde styr på din musik og dine podcasts - både radio- og videopodcasts. Du kan også benytte iTunes, selvom du ikke har en bærbar medieafspiller. Juice er et andet benyttet softwareprogram. Det er også enkelt og let at gå til.

2. Find dit yndlingsprogram
Når du har installeret softwaren, finder du programmet, du ønsker at få sendt til din computer. Gå til liste over videopodcast.

Markér internetadressen (URL'en) i boksen, højreklik med musen og vælg "kopiér".

Gå derefter ind i din software - iTunes, hvis det er dit foretrukne program. Gå til menuen "Avanceret" og vælg "Abonner på podcast". Her kan du indsætte internetadressen fra før og trykke okay.

De fleste programmer kan indstilles til at hente programmer på forskellige måder. Se dig omkring i softwaren og indstil den, så den passer til dig. DR supporterer ikke den software, som brugerne benytter, men stiller alene programmerne til rådighed.

3. Se program på din computer eller bærbare afspiller
Når dit yndlingsprogram er downloadet, kan du se det på din pc, når det passer dig. Du kan også overføre det til en bærbar afspiller.

Afhængigt af mærket på din afspiller er der forskellige måder at overføre programmerne på. Nogen gør det automatisk, når du slutter dem til PC'en. Det vil alt sammen fremgå af manualen og den software, der følger med afspilleren.

DR tilbyder en åben standard på videopodcast. Men de mange forskellige afspillere gør, at der kræves en vis manuel enkodning. Se i din bærbare medieafspillers brugervejledning.

Status for tekniske fejl i DR Netradio

Du er her: dr.dk > Hjælp > PodcastRSS