preload loader
dr.dk/hjælp

Søg på dr.dk og Internettet

På alle sider på dr.dk vil du øverst til højre i topbaren finde et søgeindtastningsfelt. Her kan du ved at indtaste et søgeord og klikke på "søg"-knappen foretage en søgning på hele dr.dk. Søgemaskinen præsenterer dig herefter for et resultat af søgningen.

Dr.dk's søgemaskine er begrænset til at søge inden for dr.dk. Hvis du har behov for at søge uden for dr.dk anbefales andre søgemaskiner som f.eks Google.

Simpel søgning
For at foretage en søgning på dr.dk skal du skrive nogle få beskrivende ord og ramme 'enter' tasten (eller klikke på Søgning knappen) for at få en liste med relevante resultater

Søgemaskinen bruger sofistikerede tekst-sammenlignende teknikker til at finde sider, som både er vigtige og relevante for din søgning. For eksempel: Når søgemaskinen analyserer en side, kigger den på, hvad de andre sider, der linker til siden, har at sige om dem. Søgemaskinen fremhæver også sider, hvor dine søgeord er tæt på hinanden.

Automatisk "og" søgninger
Søgemaskinen viser kun de sider, der indeholder alle dine søgeord. Det er ikke nødvendigt at tilføje "og" eller "and" mellem søgeordene. For at forfine en søgning yderligere kan man blot tilføje flere søgeord.

Stopord
Søgemaskinen ignorerer almindelige ord og tegn, såkaldte stopord. Søgemaskinen ser automatisk bort fra ord som "http" og ".com" samt enkelte tal og enkeltbogstaver, fordi disse ord sjældent hjælper med at indskrænke en søgning, og fordi de kan gøre en søgning betydeligt langsommere.

Brug "+" tegnet til at inkludere stop ord i din søgning. Husk at sætte et mellemrum før "+" tegnet. Du kan også bruge "+" tegnet i søgning med sætninger.

Se dine søgeord i kontekst
Hvert søgeresultat indeholder et eller flere uddrag af websiden, som viser i hvilken sammenhæng dine søgeord indgår.

Opdæmning
For at give de mest præcise resultater bruger søgemaskinen ikke trunkering og understøtter ikke "wildcard" søgninger. Med andre ord så søger søgemaskinen præcis efter de ord, du skriver i søgeboksen. En søgning efter "googl" eller "googl*" vil ikke finde ord som "googler" og "googlin". Hvis du er i tvivl, så prøv flere varianter af ordet, som f.eks. "bil" og "biler".

Betyder store/små bogstaver eller accenter noget?
Søgninger tager ikke hensyn til små og store bogstaver. Alle bogstaver vil, uanset hvordan du skriver dem, blive opfattet som små bogstaver. F.eks. vil søgninger på "google", "GOOGLE" og "GoOgLe" give de samme resultater.

Søgninger er som standard ikke følsomme over for accenter eller diakritiske tegn. Dvs. [Muenchen] og [München] vil finde de samme sider. Hvis du ønsker forskel på to lignende ord, brug et + tegn, som f.eks [+Muenchen] og [+München].

Generelle Tip
Da søgemaskinen kun returnerer websider, der indeholder alle ordene i din søgning, kan din søgning indsnævres ved blot at tilføje flere ord til de søgetermer, du allerede har indtastet. Ved at tilføje flere ord vil dit resultat indeholde et bestemt udsnit af sider fra din originale "for generelle" søgning.

Udelukkelse af ord
Du kan ekskludere et ord fra din søgning ved at sætte et minus tegn ("-") umiddelbart foran ordet, du ønsker at undgå. (Sørg for at inkludere et mellemrum før minustegnet.)

Sætningssøgninger
Med søgemaskinen kan du søge efter sætninger ved at bruge citattegn. Ord, lukket inde i dobbelt citater ("sådan her"), vil findes sammen i alle de fundne dokumenter (med mindre de er stop-ord, specielle normale ord, der kræver et "+" tegn). Sætningssøgninger ved brug af citattegn er gode ved søgning af ordsprog eller hele navne.

Nogle tegn fungerer som ordforbindere. Søgemaskinen genkender bindestreger, skråstreger, punktummer, "lig med"-tegn og apostroffer som ordforbindere.

 

Driftstatus for DR NU

Status for tekniske fejl i DR NU

 

Driftstatus DR Netradio

Status for tekniske fejl i DR Netradio

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Hjælp > Søgning

© Copyright DR 2015. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.