Podcast - ofte stillede spørgsmål

Her kan du få svar på de mest almindelige spørgsmål om podcast.

(© Colourbox)

• Hvorfor virker mit yndlingsprogram ikke?
  • Hvorfor kan jeg ikke abonnere på alle DRs programmer?
  • Hvordan abonnerer jeg på programmerne på min computer?
  • Hvordan abonnerer jeg på programmerne på min mobil afspiller?
  • Hvorfor får jeg kun den seneste udsendelse ned?
  • Hvor længe bliver programmerne liggende?
  • Må jeg bruge podcast til undervisning eller på anden måde spille den for andre?
  • Må jeg videregive en kopi af en podcast?
  • Må jeg overføre en downloadet kopi til andre medier?

• Hvorfor virker mit yndlingsprogram ikke?

Flere af vores programmer kan ikke blive opdateret præcist efter sending. Det beklager vi. Vi tjekker dagligt for fejl og anbefaler, at du venter lidt, før du igen prøver at hente feedet.

• Hvorfor kan jeg ikke abonnere på alle DRs programmer?

DR podcaster alle de programmer, vi har rettigheder til. En række programmer indeholder materiale som vi ikke har ret til at lægge ud. Det kan være LIVE musik, skuespilleres medvirken eller forfatteres værker. I de tilfælde må du nøjes med at lytte eller se programmerne on demand - via www.dr.dk/tv eller www.dr.dk/radio
Har du forslag til et nyt program til podcast, så skriv til podcast@dr.dk

• Hvordan abonnerer jeg på programmerne på min computer?

hjælpesiderne har vi samlet svar på de fleste spørgsmål om podcast. Du kan også finde mere information om podcast på vores eget website www.dr.dk/podcast.

• Hvordan abonnerer jeg på programmerne på min mobil afspiller?

Du kan læse en detaljeret beskrivelse for iPod, iPhone, iPad, Android smartphones og tablets og Windows Phone her.

• Hvorfor får jeg kun den seneste udsendelse ned?

For at være sikker på du får alle tilgængelige udsendelser af dit yndlingsprogram eller hele lydbogen ned, som du vil hente, skal du bruge følgende guide:

hvis du bruger iTunes skal du vælge "Podcast" i menuen til venstre og her finde den pågældende podcast. Her skal du klikke på den lille trekant ved siden af. Nu kan du se de udsendelser som er mulige at hente og så skal du bare klikke 'hent' ud for de udsendelser du ønsker, hvorefter den hentes ned.

• Hvor længe bliver programmerne liggende?

Du kan hente de seneste 5-10 programmer foruden dem, der så bliver sendt fremover. Det er med andre ord ikke et arkiv. Vi vælger dog at lade en række programmer ligge til podcast, som har en særlig blivende værdi.

• Må jeg bruge podcast til undervisning eller på anden måde spille den for andre?

Podcast af radioprogrammer er download, hvilket i ophavsrettens terminologi også kaldes eksemplarfremstilling/kopiering.

Det fremgår af ophavsretsloven, at enhver må fremstille eller lade fremstille digitale kopier af et offentliggjort værk til personlig brug. Det fremgår videre af loven, at sådanne eksemplarer ikke må udnyttes på anden måde.

Anvendelse af en kopi (her en podcast) til undervisningsbrug anses ikke for personlig brug og er derfor ikke tilladt. I ophavsretslovens § 13 er der dog mulighed for til brug i undervisningsvirksomhed at fremstille eksemplarer af udgivne værker og at foretage eksemplarfremstilling af værker, som udsendes i radio eller tv, hvis betingelserne for aftalelicens efter ophavsretsloven § 50 er opfyldt. De nævnte eksemplarer må kun udnyttes inden for undervisningsvirksomhed, som omfattes af den i § 50 forudsatte aftale.

• Må jeg videregive en kopi af en podcast?

Du må ikke videregive herunder sælge, bytte, udlåne eller udleje en podcast. Podcasten er kun til din personlige brug.

Du må gerne lave enkelte kopier til privat brug for at kunne afspille podcasten på forskellige afspillere derhjemme, dvs. din egne mobiler, computee, MP# afspillere osv. Det må dog kun være ganske få kopier - og podcasten skal være hentet lovligt.

• Må jeg overføre en downloadet kopi til andre medier?

Hvis der er tale om en lovlig kopi, har du ret til at overføre en kopi fra din PC til din egen personlige bærbare medieafspiller eller DVD-afspiller.

FindDRspodcasther

Ledte du efter DR's podcasts? Klik her og få en oversigt over alle DRs podcasts.

Netradioogdigitalradio

Få hjælp til netradio og digital radio her.