Podcast - Sådan gør du

Med radiopodcast kan du få sendt dit yndlingsprogram direkte til din computer eller bærbare medieafspiller, hver gang det har været sendt i radioen.

(© Colourbox)

Radiopodcast

Med radiopodcast kan du få sendt dit yndlingsprogram direkte til din computer eller bærbare medieafspiller, hver gang det har været sendt i radioen.

Sådan radiopodcaster du:

1. Hent software

For at podcaste skal du downloade et stykke software til din computer.

For tiden er iTunes det mest benyttede software, fordi det giver dig mulighed for både at holde styr på din musik og dine podcasts.

2. Find dit yndlingsprogram

Når du har installeret softwaren på din computer, finder du dit ynglingsprogram på listen over de udsendelser, DR stiller til rådighed. Gå til liste over podcast.

Her er to muligheder:

XML feed

1. Højreklik på XML linket.

2. Kopier linket.

3. Åbn dit podcast program.

4. Vælg "Abonner på ny podcast" eller lignende. Sæt linket ind.

iTunes

1. Klik på iTunes linket.

2. iTunes åbner.

3. Kik ja til at du vil abonnere den valgte podcast.

4. Hør program på computer eller bærbar medieafspiller

Når du har downloadet programmet, kan du høre det på din computer eller overføre det til din bærbare medieafspiller. Afhængig af fabrikat er der forskellige måder at overføre programmer på. Nogle gør det automatisk. Vi anbefaler, at du kigger i manualen og den software, der følger med afspilleren.

FindDRspodcasther

Ledte du efter DR's podcasts? Klik her og få en oversigt over alle DRs podcasts.

Netradioogdigitalradio

Få hjælp til netradio og digital radio her.