Tema Tværs - du er ikke alene

Hvordan lukker man et andet menneske ind? Hvordan gør man sig sårbar, hvornår gør man det i opbygningen af relationen? Kan det gå for hurtigt i forhold til, at den anden part trækker sig? Kan man komme til at sige noget forkert? Jeg synes, der er rigtig mange tanker.

Hør hele Emilies historie i Tværs her.

Hvorfor er det så svært? Jeg bliver ved med at stille mig selv spørgsmålet. Der er jo aldrig nogen, som har sagt til mig, at jeg kom for tæt på.

Emilie, gæst i Tværs

Det kunne være dejligt at have en kæreste, jeg kan dele de små ting i hverdagen med, men også de større overvejelser omkring mit liv. Og en jeg kan bruge tid sammen med og lave nogle sjove ting.

Læs også

”Jeg havde lyst til at smide telefonen og køre ud og give hende et kram”

Det med at få en kæreste handler om at skabe en relation til et andet menneske. Jeg tror, det er nogle af de samme ting, når man forsøger at få venner, men det er nemmere, fordi det er en anden relation. Kærestesituationen er en meget intim relation, man forsøger at skabe. Der er en helt anden tryghed og tillid.

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Det var rigtig svært at sige farvel. Han blev rigtig ked af det, og det blev jeg jo også

Emilie, gæst i tværs

Jeg har ikke fundet én endnu, som jeg vil have, og som vil have mig. Jeg har også lagt nogle bånd på mig selv.

Hvis der er nogle, der kommer tæt på, så har jeg måske selv skubbet dem væk. Omvendt er der måske også nogle, som har skubbet mig væk, fordi jeg var for hurtig eller kom for tæt på.

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Hvorfor er det så svært? Jeg bliver ved med at stille mig selv spørgsmålet. Der er jo aldrig nogen, som har sagt til mig, at jeg kom for tæt på. Det er jo nok meget inde i mit hoved, at jeg tænker, at jeg gav for meget af mig selv. Kunne han ikke overskue det?

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Jeg så en fyr på et tidspunkt, hvor jeg kom frem til, at jeg ikke ville mere. Så synes jeg da, jeg skulle ringe til ham sige det, og det var da også svært. Jeg skulle også have en veninde til at presse mig lidt.

Emilie
  • 21 år gammel
  • Opvokset på Østerbro i København. Bor nu på kollegie på Amager.
  • Læser pædagogik på Københavns Universitet på Amager på andet semester.

Men jeg syntes, det var rigtig dejligt bagefter, for så følte jeg også, at jeg fik sagt til ham, at det ikke handlede om ham, men om mig, og hvor jeg var i mit liv. Og det synes jeg bare ikke er særligt tit, at man oplever det.

Læs også

Sara Bovin er de unges nye talerør: Alle skal være så skide perfekte

Det er rigtig hårdt at gå og tænke over, hvad er det med mig? Er det min personlighed, er det min krop, var det for overvældende? Jeg synes, det er svært at sætte en finger på.

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
Tværs - Du er ikke alene

Tværs er tilbage med Sara Bovin som vært.

Sara Bovin er 32 år gammel, uddannet tv-tilrettelægger og har lavet flere tv-programmer om udsatte unge blandt andet POV på DR3.

Hvis du har et problem, som du gerne vil dele med Tværs, kan du skrive til skrive til Sara Bovin på Facebook i gruppen Tværs - Du er ikke alene.

Tværs sendes hver søndag klokken 20:03 på P3 og kan også høres som podcast.

Det kan også bare være, at det ikke føles rigtigt, men så vil jeg bare også gerne have det at vide. Jeg kender det også fra mig selv, at man gerne ville kunne lide en person, men følelserne bare ikke er der. Det synes jeg godt, man kan sige på en pæn måde. Jeg tror, det ville gøre det lettere for den anden at komme videre, hvis ikke man skal tænke over, hvad der gik galt. Jeg tror, det bliver meget værre oven i den andens hoved, end det måske er.

Sidste gang jeg havde en rigtig kæreste var fire år siden. Han var stille og rolig, hvilede i sig selv. Det var ham, alle syntes var sød. Ikke noget vildt og fancy. Han var bare sød, som han var. Han havde nogle gode venner, som han var glad for. Han flyttede til Århus, fordi han skulle starte på Journalisthøjskolen, så det var ikke fordi, der skete noget bestemt. Det var distancen og mig, der ikke kunne holde til det. Det var godt helt til slut og også efter.

Det var rigtig svært at sige farvel. Han blev rigtig ked af det, og det blev jeg jo også. Det er helt vildt svært at være den, der har taget beslutningen, for man er stadig selv ked af det.

Der gik lang tid, før jeg kom videre, og jeg tænker da stadig på ham, og hvordan han har det. Han var jo det første og det bedste. Forholdet var aldrig dårligt. Så det er måske også svært at komme efter.

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Jeg er ofte gået efter hipstertypen, der ser godt ud og udstråler, at han har styr på sig selv. Han ved godt, hvad han har på og er velplejet. Han er sjov, selvsikker og han tør lidt.

Og så er der ham, som jeg ikke lige ser til at starte med, som måske er lidt mere nede på jorden. Han tænker også over, hvad han har på, men det er nok mere et par jeans og en t-shirt. Han er afslappet, nede på jorden og hviler mere i sig selv og sine egne værdier. Og så er han sjov, rigtig sjov.

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Det er ofte dem, jeg ender med at have længere relationer til. Det er dem, der kan få mig til at slappe af og bare have det sjovt og være mig selv.

Når jeg er sammen med den anden, skal jeg være noget bestemt. Opstille et image, se godt ud og han er måske en, der gerne vil vise sin dame frem. Den anden synes bare, man er sød, som man er.

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Jeg vil gerne være med i Tværs, fordi jeg tænker, at de problemer og tanker, jeg har, er meget generelle for andre unge mennesker på min alder. Jeg vil gerne være med for selv at blive klogere, men også for at andre bliver klogere på, hvad man kan tænke og gøre, når man går rundt med de her tanker.'