Den bedste opskrift til alle madrester

Få opskriften på universal-retten, som næsten alle madrester kan trylles ind i.

En fritatta kan laves med stort set alle ingredienser, og den er derfor perfekt, hvis du vil lave en nem ret med madrester i stedet for at smide dem ud. (© Colourbox)

Stort set alle madrester kan genanvendes i nye retter. Men det er ikke altid lige let at finde en opskrift, hvor man kan bruge en håndfuld forskellige madrester sammen.

Svaret på det problem hedder frittata. Det mener Nethe Plenge, der er kogebogsforfatter og rådgiver hos forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.

- Stort set alt fast overskudsmad kan trylles ind i en frittata, som bare er en propfyldt æggekage, og alle overflodsmåltiders bedste aftager, siger Nethe Plenge.

Opskrift på frittata:

  • Rist dine madrester i olie eller smør. Du kan for eksempel bruge løg, rødder, kål, peber og pålæg eller kød, som er skåret i tern.
  • Krydr efter humør og smag.
  • Rør nogle æg sammen og hæld dem over madresterne.
  • Læg låg på og bag ved svag varme på blus eller i ovn ved 175 grader i 20-25 minutter.
  • Spis rugbrød og/eller salat til.