Opskrift: Jordskokkesuppe

  • 600 g jordskokker
  • 200 g kartofler
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • citronsaft og citronskal
  • 1 spsk. Olivenolie
  • timian
  • 2-3 laurbærblade
  • 1 dl vand
  • en dusk bredbladet persille
  • 3 skiver rugbrød

Skur jordskokker og kartofler og skær i kvarte. Pil og hak løg og riv evt. lidt citronskal.
Sautér løg og jordskokker sammen til de har fået lidt farve. Tilsæt kartofler, 1 dl vand, timian og laurbærblade og kog til alt er mørt.

Blend suppen og tilsæt evt. ekstra vand for passende konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Tag 3 skiver rugbrød, skær ud i tern. Rist på pande med olivenolie indtil de er gyldne og sprøde. Tag dem af varmen og tilsæt lidt frisk timian, havsalt og citronskal efter smag.

Servér suppen i en skål med sprøde rugbrødscroutoner.

Opskriften er lavet af Søren Ejlersen fra Aarstiderne.com til dr.dk/levnu

  • Print
  • Del artiklen: