Tema

Tværs - du er ikke alene

21-årige Rasmus har en kæreste - men han plejer at score på festival

Rasmus plejer at jagte nye bekendtskaber på Roskilde Festival, men i år er han for første gang på festival med en kæreste. Det har sat tankerne igang.

Tidslinje

 1. 21-årige Rasmus har en kæreste - men han plejer at score på festival

  Rasmus plejer at jagte nye bekendtskaber på Roskilde Festival, men i år er han for første gang på festival med en kæreste. Det har sat tankerne igang.

 2. Studenter kan rammes af tomhed og frygt: Her er ekspertens råd til at komme videre

  Studentertiden er fyldt med glæde og lettelse, men kan også være præget af usikkerhed for fremtiden. Her giver en ekspert gode råd til at komme godt ind i voksenlivet.

 3. Caroline på 18: Jeg er bange for tomheden, der følger med studenterhuen

  For 18-årige Caroline er glæden ved at blive student afløst af tomhed og frygt for at træffe de forkerte valg for fremtiden. Derfor har hun skrevet til Tværs.

 4. Julia på 24: Jeg er træt af altid at være den sjove humørbombe

  ​24-årige Julia føler, hun sidder fast i en rolle, som hende den sjove og pæne pige, når hun møder nye mennesker og fyre. Derfor har hun skrevet til Tværs.

 5. Mille på 21: Jeg er bange for at fortælle min veninde, vi ikke skal bo sammen

  21-årige Mille har talt med barndomsveninden om at flytte sammen. Men hun frygter, det vil ødelægge deres venskab.

 6. Thomas på 19: Hver dag prøver jeg at være en anden, end den jeg er

  Det er et år siden, at 19-årige Thomas sprang ud som homoseksuel. Alligevel kæmper han stadig med at turde være sig selv og frygter, hvad omverdenen tænker om ham. Derfor har han skrevet til Tværs.

 7. Peter på 18 bliver sindssygt jaloux: Det gør ondt af ren vrede og afsky

  Peters jalousi er ved at ødelægge hans forhold. Det er blevet så slemt, at de ikke længere har lyst til at tage til fester sammen. Derfor har han skrevet til Tværs.

 8. Maren på 18: Jeg er bange for at blive en bitter, gammel dame, der ikke har brugt livet til noget

  18-årige Maren havde det svært på efterskolen, og frygten for ikke at slå igennem socialt sidder stadig i hende. Derfor har hun skrevet til Tværs.

 9. TVÆRS ’Jeg synes, det er svært at skulle være voksen’

  24-årige Nomi skulle fra en tidlig alder være voksen. Nu føler hun sig forkert, fordi hun gerne vil leve i nuet, mens hendes veninder taler om karriere og børn. Derfor har hun skrevet til Tværs.

 10. TVÆRS 'I gymnasiet søger alle anerkendelse, ligesom jeg gør med mit tøj'

  17-årige Lasse bruger tøj til at udtrykke sig. Han har dog svært ved at finde balancen mellem at ville skille sig ud, men stadig være en del af fællesskabet. Derfor har han skrevet til Tværs.

 11. TVÆRS 'Smerte er på mange måder en større følelse end glæde'

  18-årige Nina er på vej ind i et ærligt og dejlig nemt forhold. Men når man kun har prøvet at være ulykkeligt forelsket, kan det være skræmmende. Derfor har hun skrevet til Tværs.

 12. TVÆRS 'Jeg føler, jeg går glip af sammenholdet i skolen'

  ​18-årige Mikkel går ikke i skole, fordi han fokuserer på sin musik. Men han savner sammenholdet og føler sig ofte ensom. Derfor har han skrevet til Tværs.

 13. ”Jeg har været rigtig bange for at skuffe mine forældre”

  Tanja på 21 år læser radiografi, men det er ikke studiet for hende. Beslutningen om at droppe ud er dog svær, for hvad vil forældrene sige og hvad med fremtiden? Derfor har hun skrevet til Tværs.

 14. ”Jeg har svært ved at få venner, fordi jeg er homoseksuel”

  Anders på 21 år har svært ved at få drengevenner. Heteroseksuelle fyre tror, han lægger an på dem, mens han selv synes, det er indviklet at læse homoseksuelle. Derfor har Anders skrevet til Tværs.

 15. Jagten på kærligheden kan være svær: Her er ekspertens tre gode råd

  Det handler om at få styr på sine værdier, evaluere dem og holde fast i dem, når det handler om at finde kærligheden, siger rådgiver og coach Heidi Børsholt.

 16. "Jeg leder efter kærligheden, men frygter sårbarheden"

  Kærligheden er en svær størrelse. Det kan især være svært at åbne sig for et andet menneske, hvis man før er blevet såret. Det kender 21-årige Emilie, der har skrevet til Tværs.

 17. Sara Bovin er de unges nye talerør: Alle skal være så skide perfekte

  Radioprogrammet Tværs skal være et fællesskab, hvor der er plads til unges udfordringer, oplevelser og følelser, siger programmets nye vært Sara Bovin.

 18. ”Jeg havde lyst til at smide telefonen og køre ud og give hende et kram”

  Siden 1972 har unge kunnet ringe ind til radioprogrammet Tværs og få hjælp til store og små problemer. Her fortæller en af programmets tidligere producere de historier, han bare ikke kan glemme, selvo

Andre medier skriver