Aftale sikrer, at Danmark skal spille mod Kroatien

DBU og Spillerforeningen har indgået en særlig aftale for kvindelandsholdet. Det betyder, at kvindelandsholdet skal spille landskamp på tirsdag mod Kroatien.

Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen har igennem længere tid forhandlet om en ny aftale for kvindelandsholdet i fodbold.

Men forhandlingerne brød sammmen. Det førte til, at en VM-kvalifikationskamp i dag mod Sverige blev aflyst. På tirsdag er der også plantlagt en VM-kvalifikationskamp mod Kroatien.

Spillerforeningen og DBU har nu indgået en delaftale, der betyder, at kampen mod Kroatien ikke skal aflyses.

Forhandlingerne fortsætter

Parterne fortsætter forhandlingerne om en ny aftale efter kampen mod Kroatien. FIFPro og Uefa vil mægle i forhandlingerne.

Kim Hallberg er elitechef i DBU. Han er tilfreds med, at kvindelandsholdet på tirsdag kan spille mod Kroatien.

- Nu har vi fuldt fokus på fodbold og forberedelserne til den vigtige VM-kvalifikationskamp mod Kroatien på tirsdag. Vi glæder os til at træne og spille kamp, siger han.

Anfører: Nu kan vi spille

Pernille Harder er anfører på Danmarks kvindelandshold i fodbold. Hun er glad for, at DBU og Spillerforeningen har lavet en delaftale.

- Det er vigtigt, at vi nu har fået en delaftale på plads, der gør det muligt at spille VM-kvalifikationskampene, siger Pernille Harder.

Det er endnu ikke afgjort, hvilke konsekvenser det får for kvindelandsholdet, at fredagens landskamp mod Sverige blev aflyst. Uefa tager stilling i sagen senere.

  • Print