Drenge-venlige skoler har succes

I Silkeborg har man gode erfaringer med at gøre skolerne mere drenge-venlige. Drengene vil nemlig gerne bevæge sig og konkurrere.

Drenge kan lide konkurrencer og fakta. Og så vil de gerne bevæge sig og måske lave projekter.

Og det er bare nogle få af de elementer, som fire skoler i Silkeborg Kommune forsøger sig med efter sommerferien. Her vil de prøve at gøre skolerne mere drenge-venlige.

Uddannelse i praksis

Drengeprojektet handler både om at efteruddanne lærerne og prøve de metoder af i praksis.

-Lærerne og skolerne får en undervisning i en anerkendende metode. De lærer at spørge ind til drengenes ønsker og hører, hvad de har lyst til og sætter mere fokus på det, de kan frem for det, som drengene har svært ved.

Det siger Vibeke Vogelius fra Silkeborg kommune.

Skoleradio er en succes

 Vestre skole i Silkeborg er en af skolerne i projektet. De har haft succes hos drengene ved at oprette en skoleradio. Det fortæller skoleleder Kristian Toft.

-Det begyndte egentlig for tre år siden, da nogle af drengene fra 8-9 klasse spurgte, om de måtte oprette en skoleradio. Da oplevede jeg nogle superinteresserede drenge, som mødte klokken 7 og først gik hjem klokken ti om aftenen.

- Det virkede og derfor har vi holdt fast i at 7. klasse kan lave skoleradio. Det appellerer til drengene, siger Kristian Toft.

Skoleradioen er ikke direkte et projekt under drenge-projektet, men Kristian Toft mener det er et eksempel på noget, som virker.

Det er Danmarks Pædagogiske Universitet, som står for projektet.

  • Print