Rygning bliver igen tilladt i Københavns Lufthavn

Hver fjerde passager i Københavns Lufthavn vil gerne ryge, inden de skal med flyveren. Nu får de en terrasse, hvor det er tilladt at tænde cigaretten.

 

Hver fjerde passager i Københavns Lufthavn vil gerne ryge, inden de skal med flyveren. Nu får de en terrasse, hvor det er tilladt at tænde cigaretten.

Københavns Lufthavn har besluttet, at det skal være tilladt at ryge en cigaret inde på lufthavnens område.

Der bliver derfor bygget en helt ny ryger-terrasse.

Selv om lufthavnen på den måde nu går imod mange andre steder, hvor rygning bliver forbudt, så er der rent faktisk en grund til det:

- Københavns Lufthavns terminaler er og forbliver helt røgfrie. Men det fjerner ikke det faktum, at omkring hver fjerde af vores passagerer gerne vil ryge, når de er i lufthavnen, siger Carsten Nørland fra Københavns Lufthavn.

Ryger-terassen er klar i juli

Terrassen skal være færdig i midten af juli. Og her kan rygerne få sig en cigaret i ro og mag, efter de har tjekket ind til deres flyafgang.

Det betyder også, at ikke-rygerne slipper for røg, når de skal i terminalerne.

- En del rygere venter til sidste øjeblik med at tjekke ind, fordi de gerne vil ryge, før de skal flyve.

- Samtidig kan ikke-rygerne forhåbentlig undgå en god del af den røg, der er ved indgangene til terminalerne, siger Carsten Nørland.

Rygere er også kunder

Det er ikke kun for at gøre rygerne glade, at der nu laves terrasser på to etager på i alt 120 kvadratmeter.

Det handler også om fortsat at kunne trække rygerne til lufthavnen:

- Flere og flere lufthavne indretter rygemuligheder for passagererne. Og for at være konkurrencedygtige skal vi i København selvfølgelig også kunne tilbyde vores rygende passagerer en mulighed for at ryge uden at genere andre, siger Carsten Nørland.

Samtidig håber man også på, at færre vil bryde rygereglerne i lufthavnen, så de for eksempel ikke ryger på toilettet.

- Vi tror på, at vores passagerer gerne vil følge reglerne og ryge de steder, hvor det er tilladt, forklarer Carsten Nørland.

/ritzau/

 

  • Print