Pift dit morgenmadsbord op med disse lækre "Æg en Cocotte". (©DR)

Æg og kål - "En Cocotte"

”Æg En Cocotte” (bagte æg i ildfaste skåle) er en lidt overset, men meget elegant og lækker måde at tilberede sine æg på. Du kan hurtigt fremtrylle dette lækre indslag til brunchbordet og tilpasse fyldet efter din helt egen smag.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Æg en Cocotte

  • 4 (store) æg
  • 3 dl (fintsnittet) savoykål
  • 2 spsk. friskhakket oregano eller merian
  • 1 stk. finthakket skalotteløg
  • 2 spsk. bacon i tern
  • 3/4 dl fløde
  • 4 spsk. groftrevet parmesan, comté eller vesterhavsost
  • 1 spsk. smør
  • En smule salt
  • En smule peber

Valgfrit tilbehør

  • 1 bundt purløg
  • Frisk babyspinat
  • Grøn salat
  • Godt brød

Fremgangsmåde

  1. Varm en pande godt op ved høj varme og steg baconen i smøren.
  2. Når baconen har fået lidt farve, kommes snittet kål og skalotteløg på panden og ristes hurtigt under omrøring.
  3. Når kålen har fået en smule farve, tilsættes fløden.
  4. Tag panden af varmen, smag til med salt og peber og hæld blandingen i en smurt cocotte (en ildfast skål).
  5. Slå et æg ud over og drys med revet ost.
  6. Kom cocotten i en varm ovn ved 175 grader og bag i 10-12 minutter til æggehviden er stivnet. Blommen skal stadig være blød/smilende.
  7. Drys med purløg og nyd den rygende varme ”æg en cocotte”.