Lækker, nem og smuk snack til dine gæster - serveres gerne med en lækker drink til. (©DR)

Agurk med rygeostcreme, radiser, purløg og rugbrødskrummer

Disse agurkestykker med rygeostcreme er perfekte som velkomstsnacks eller som tilbehør til en lækker drink. Snacken byder på masser af smag og lækker sprødhed – og så er den ganske enkelt smuk, når den bliver anrettet på et stort fad. Til at veje op for den lidt røgede og fede rygeostcreme, kan en frisk og let syrlig drink varmt anbefales som 'tilbehør' til denne snack. For eksempel 'Drink med rom og havtorn', som du kan finde et link til opskriften på nedenfor.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Sprøde rugbrødskrummer

  • 50 g daggammelt rugbrød
  • 50 g smør

Agurkesnack

  • 1 stk. agurk
  • 1 dl rygeost
  • 1/2 dl fløde
  • 1/2 dl mælk
  • 6 stk. radiser
  • 1 bundt purløg
  • En smule havsalt
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Sprøde rugbrødskrummer

  1. Riv rugbrødet på et rivejern, så du har ca. 1 dl rugbrødskrummer.
  2. Smelt smørret på en pande ved god varme og kom rugbrødskrummerne på. Vend rundt i dem, mens de steger, til de er sprøde og dufter af ristet rugbrød og brunet smør.
  3. Kom krummerne i en si, så overskydende smør sigtes fra. Spred de sprøde krummer ud på et stort stykke køkkenrulle og køl af på bordet.

Agurkesnack

  1. Skær radiserne i bittesmå tern på 2x2 mm.
  2. Pisk rygeosten med fløde og mælk og smag til med salt og peber. Kom cremen i en sprøjtepose.
  3. Skræl agurken og skær den i 1-1,5 cm tykke runde skiver.
  4. Vend agurkeskiverne i lidt havsalt og lad dem stå i 5 minutter.
  5. Snit purløget meget fint.
  6. Læg agurkeskiverne på et flot fladt fad og kom en god klat rygeostcreme på hver skive med sprøjteposen.
  7. Drys med radisetern, purløg, lidt havsalt og tilsidst de sprøde rugbrødskrummer.
  8. Server straks eller stil dem på køl, indtil de skal spises – vent dog ikke for længe, hvis du vil bevare sprødheden i rugbrødskrummerne.

TIP: Snacken er perfekt sammen med 'Drink med rom og havtorn', som laves i samme udsendelse af 'Madmagasinet' som agurkesnacken.