Hyggelig ret, man kan sidde og spise med hænderne, perfekt til en varm sommerdag (©DR)

Amerikansk gryderet med kartofler og majskolber

Anne Hjernøe og Anders Agger fik denne opskrift på såkaldt Lowcountry Boil eller Frogmore Stew med sig hjem. En god, solid amerikansk gryderet med pølser og kartofler. Ifølge Bill Frymann, som gav dem opskriften, skylles retten bedst ned med en kold øl.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 20 g Old Bay krydderiblanding
  • 3 l hønsebouillon
    (eller vand)
  • 2 kg kartofler
  • 1,5 kg røget pølse
  • 8 stk. majskolber
  • 2 kg tigerrejer

Fremgangsmåde

  1. Kom Old Bay krydderiet i en stor gryde sammen med vand eller bouillon og bring det i kog.
  2. Tilføj kartofler og pølse, der er skåret i to cm tykke skiver, og lad det simre i 10 minutter.
  3. Pil majskolberne og skær dem i tykke skiver og tilsæt dem, lad blandingen koge i 4-5 minutter og tilsæt derefter rejerne og lad dem koge med i yderligere tre minutter.
  4. Hæld vandet fra og server retten på et stort fad. Nydes dampende varm, med en kold øl.