Lækker luftig vandbakkelse med frisk appelsincreme, et sand vinder (©DR)

Appelsinsvaner af vandbakkelse

At lave en svane med knæk på halsen er nok ikke for nybegyndere, men smuk er den. Denne kreation af vandbakkelse tager lang tid at lave, men vil helt sikkert imponere dine gæster.

Tilberedningstid: 5 timer, 30 min. Antal portioner: 8 pers.

Ingredienser

Appelsincreme

  • 2 dl piskefløde
  • 150 g god hvid chokolade
  • 2 blade husblas
  • 0,5 stk. appelsin (saft + skal)

Vandbakkelsesdej

  • 1 dl vand
  • 100 g smør
  • 100 g hvedemel
  • 1 dl æg
  • 1 smule neutral olie

Fremgangsmåde

Appelsincreme

  1. Husblassen lægges i blød i koldt vand i en ½ time.
  2. Hæld fløden i en gryde og varm det til kogepunktet. Det tages herefter af varmen.
  3. Den hvide chokolade hakkes fint og kommes i den varme fløde. Vrid husblassen for vand og kom den direkte op i den varme chokolade / fløde. Tilsæt revet appelsinskal og -saft. Rør godt indtil cremen er ensartet.
  4. Appelsincremen kommes op i en ren beholder og afkøles helt i køleskab i mindst 4 timer, men gerne til næste dag. 

Vandbakkelsesdej og svaner

  1. Vand og smør smeltes i en gryde. Melet tilsættes og der røres godt og hurtigt til en "smørbolle" er dannet.
  2. Gryden tages af varmen. Vent 2-3 minutter. Æggene tilsættes lidt ad gangen under omrøring.
  3. Fedt 2 stk. bageplader med en anelse neutral olie. Kom ¾ del af dejen op i en sprøjtepose med en stor glat tylle. Den resterende 1/3 del af dejen kommes op i en sprøjtepose med en lille glat tylle.
  4. Sprøjt "kroppene" med den store tylle til dråber så store som æg. Hver "krop" formes i den ene ende, så der dannes en lille "svanerumpe".
  5. Sprøjt "halsene" med den lille tylle til slanke spejlvendte S'er. Til sidst sprøjtes et lille næb med den samme lille tylle, så svanerne "knejser" med nakken.
  6. Svanekroppene bages ved 190 grader til de er let gyldne - ca. 12 - 15 minutter. Svanehalsene bages også ved 190 grader til de er let gyldne - ca. 5 - 7 minutter.
  7. Kroppe og halse afkøles. Kroppen flækkes halve igennem og fyldes med pisket appelsincreme.
  8. Halsene stikkes i og svanerne drysses med en anelse sigtet flotmelis.