En lækker asiatisk inspireret nudelret der ikke tager mere end 20 min. at lave. Kan serveres med dild og limebåde til, som vist på billedet. (Foto: Anna Skov Sørensen ©DR)

Asiatisk nudelret med laks

Nem og lækker opskrift på en asiatisk inspireret ret med fuldkornsnudler. Retten er fuld af smag og den stærke ingefær og chili, kombineret med lime og fed laks får retten til at gå op i en højere helhed.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 0,5 dl soya
  • 1 stk. frisk chili
    (efter smag)
  • 1 stk. lime
  • 15 g ingefær
  • 0,5 dl vand
  • 3 spsk. olie
    (til stegning)
  • 3 fed hvidløg
  • 250 g fuldkornsnudler
  • 500 g laks
  • 1 stk. fennikel
  • 300 g blomkål

Fremgangsmåde

  1. Kog nudlerne efter pakkens anvisning.
  2. Skær laksen ud i mundrette skiver.
  3. Riv ingefær, pres hvidløg og hak chili fint.
  4. Kom olie, soya, limesaft, ingefær, hvidløg og chili på panden og lad det koge op.
  5. Vend laksen i blandingen på panden, og lad det stå et par minutter.
  6. Mens laksen er på panden, skæres blomkål fint, evt. på et mandolinjern.
  7. Blomkål kommes på panden og steges et par minutter.
  8. Fennikel snittes fint, evt. på et mandolinjern.
  9. Fennikel og nudler vendes i på panden.
  10. Når nudlerne er varmet op, er retten færdig.
  11. Smages til med peber.

TIP: Kan serveres med dild på toppen.