Herman udfordrer de lokale med bacon-is i Kerteminde - prøv hans opskrift her. (©DR)

Bacon-is

En anderledes og voksen dessert, af den ellers så almindelige vanilje-is. Du vil med sikkerhed overraske dine gæster med denne is.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 5 dl mælk
  • 5 dl fløde
  • 250 g sukker
  • 200 g røget bacon i tern
  • 20 kviste timian
  • 12 stk. æggeblommer
  • 1 smule salt

Vaffeldej med krydderurter

  • 80 g mel
  • 65 g sukker
  • 70 g smeltet smør
  • 3 stk. æg
  • 1 stang vanilje
    (kornene)
  • 1 spsk. finthakket persille
  • 1 spsk. finthakket timian
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 stk. citron
    (revet skal)

Peberguf

  • 2 dl æggehvider
  • 300 g flormelis
  • 1 stk. citron
    (skallen)
  • 1 smule friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde

  1. Steg baconen let i bunden af en stor gryde. Når den har taget farve, hældes mælk, fløde og sukker over. Kog blandingen op og tilsæt timian.
  2. Hæld 1/3 af blandingen over æggeblommerne, imens der piskes, og hæld derefter det hele tilbage i gryden. Smag til med salt Mål temperaturen med et stegetermometer, imens der konstant røres - når den er 83 grader, sigtes ismassen over i en bøtte, som sættes på køl. Kør den kolde ismasse på en god ismaskine og server. 

Vaffeldej med krydderurter

  1. Pisk æg, sukker og vanilje sammen og rør derefter mel, smør og bagepulver i. Til sidst vendes den hakkede persille og timian i.
  2. Bag vaflerne i et professionelt isvaffeljern. 

Peberguf 

  1. Pisk det hele til en sej og blank marengs. Smag til med citronskal og sort peber.
  2. Fyld vaflerne med is og pynt med: 

Kørvel

Persille

Estragon

Rød syre