Lækker kombination af den salte feta, cremet græskar og friske mynteblade (©DR)

Bagt butternutsquash med feta og mynte

Lækker ret, der kan bruges som forret, tilbehør eller stå alene som en lille hovedret.

Tilberedningstid: 35 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 stk. butternutsquash
    (Eller hokkaidogræskar)
  • 10 stk. forårsløg
  • 1 sjat koldpresset jomfruolivenolie
  • 3 spsk. ahornsirup
  • 1 smule flagesalt
  • 100 g feta
  • 1 bundt mynte

Fremgangsmåde

  1. Vask butternutsquashen, flæk den og fjern kernerne.
  2. Skær kødet i skiver og læg det på bagepapir på en bageplade sammen med forårsløg, hvor du har fjernet roden, lidt af toppen, samt det yderste blad.
  3. Dryp forårsløg og butternutsquash med olie og drys med salt. Dryp butternutsquashen med sirup.
  4. Bag begge dele i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.
  5. Fordel butternutsquash og forårsløg på et fad, drys med feta og mynte og servér mens det stadig er lunt.