Nakkekoteletter med krydret BBQ marinade fra Madmagasinet. (©DR)

BBQ nakkekoteletter

I Madmagsinet lavede Adam Aamann en madplan til en familie, med retter fuld af krydderier og smag. Den indeholdt bl.a. denne lækre ret med bbq marinerede nakkekoteletter, en æble/rodfrugt slaw og kartofler med røget paprika. Prøv selv derhjemme.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

BBQ sauce

  • 1 stk. chili
  • 3 fed hvidløg
  • 3 cm frisk ingefær
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 lille dåse tomatpure
  • 80 g tørrede abrikoser
  • 5 spsk. brun farin
  • 0,75 dl æbleeddike
  • 2 tsk. paprika
  • 0,5 tsk. sort hel peber
    (knust i morter)
  • 0,5 tsk. fennikelfrø
    (knust i morter)
  • 1 tsk. sennepsfrø
    (knust i morter)

Kartofler

  • 700 g kartofler
  • 3 fed hvidløg
  • 4 spsk. olivenolie
  • lidt kviste frisk rosmarin og timian

Æble/rodfrugt slaw

  • 0,25 stk. hvidkål
  • 3 stk. gulerødder
  • 1 stk. persillerod
  • 2 stk. æbler
  • 200 g yoghurt 10%
  • 100 g creme fraiche 18 %
  • 0,5 spsk. dijon sennep
  • 1 tsk. sukker
  • 4 stk. nakkekoteletter

Fremgangsmåde

  1. BBQ Sauce:
    Rist de hele krydderier og knus dem i morter. Skær løg, chili, hvidløg og ingefær i grove skiver og rist dem lidt i en kasserolle i et par min, uden at de tager farve. Tilsæt resten af ingredienserne og kog i 15-20 min. Køl lidt af og blend til ensartet konsistens. 
  2. Nakkekoteletter:
    Kom lidt salt og peber på koteletterne ca. en time før de skal på grillen. Grill koteletterne eller steg dem på en grillpande. 5-6min før de er færdige, smøres de ind i BBQ sauce og vendes flere gange på grillen eller panden så BBQ saucen glaceres ind på kødet. Kom dem på et serveringsfad og kom evt. lidt ekstra BBQ sauce. 
  3. Kartofler:
    Skær kartoflerne i både og vend dem i olivenolie, hvidløg, krydderurter, salt og peber. Kom dem i et ildfast fad, i et jævnt lag og bag dem ved 200 grader i ca. 40 min. 
  4. Æble/rodfrugt slaw :
    Riv gulerødder, hvidkål og persillerod på den grove side af råkostjernet. Skær æblet i meget små tern. Rør yoghurt og creme fraiche sammen med sennep og smag til med salt, peber og lidt sukker.  
  5. De revne grøntsager og æblerne vendes i dressingen, og smages til med salt og friskkværnet peber. Salaten må gerne stå og trække lidt (20-30 min) inden den serveres. 
  6. Server de krydrede nakkekoteletter med kartoflerne og den friske slaw til.