Disse dejlige julekager er nemme at lave og smager både julet og dejligt. (©DR)

Berliner pfannkuchen

Denne opskrift giver 8 klassiske berlinere med syltetøj i midten og sukker udenpå. Vær opmærksom på at der til denne opskrift er brugt en berlinertylle.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Dej

  • 250 g hvedemel
  • 0,5 tsk. kardemomme
  • 25 g gær
  • 25 g smør
  • 25 g sukker
  • 1 stk. æg
  • 1 dl mælk
  • 2 l rasp- eller vindruekerneolie

Fyld

  • 1 bæger hjemmelavet syltetøj efter fantasi og lyst

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken og rør gæren ud heri.
  2. Tilsæt smør, sukker og æg og rør det sammen.
  3. Mel og kardemomme sigtes i dejen, og det hele æltes.
  4. Lad dejen hæve i 45-60 minutter.
  5. Dejen formes til boller a' 55 gram pr. stk.
  6. Olien varmes op til ca. 180 grader.
  7. Læg forsigtigt bollerne i den varme olie 2 ad gangen.
  8. Kog dem til de er lysebrune - 2-3 minutter på hver side.
  9. Bollerne lægges på fedtsugende papir og rulles i sukker.
  10. Til sidst fyldes bollerne med en passende mængde syltetøj ved hjælpe af en berlinertylle.