Biscotte di Prato dyppes gerne i Vin Santo (©DR)

Biscotte di Prato

Biscotte di Prato er en slags italienske og meget sprøde småkager med mandler, som også går under navnet cantuccini. Man server gerne kagerne til et glas Vin Santo, hvor man dypper sin biscotti heri og bløder den lidt op. Derudover er den også god kaffen.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

  • 400 g hvedemel tipo 00
  • 200 g sukker
  • 200 g mandler
  • 2 stk. æg
  • 1 stk. æggeblomme
  • 1 stk. citron, skal heraf
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1 stk. æg
    (til pensling)

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, sukker, salt og bagepulver. Tilsæt æggene og citronskal og ælt dejen sammen.

  2. Del dejen i to dele og rul hver del ud til en pølse, som lægges på bagepapir på en bageplade. Klap pølserne lidt flade og pensl dem med pisket æg. Bag dem ved 180 grader i ca. 20 minutter. Tag dem ud og lad dem køle lidt af.

  3. Derpå skæres de på skrå i stykker på ca. et par cm. bredde. Læg de små aflange stykker tilbage på bagepladen og bag dem yderligere i 15 minutter. Vend dem evt. undervejs. Biscotti di Prato dyppes traditionelt i Vin Santo inden de spises, men de smager også godt med en kop kaffe.