Ibens fine chokoladedessert med rabarberkompot og cremet Baileys is. (©DR)

Blødende hjerte med Baileys is

I syvende program af Den store Bagedyst 2016 skulle deltagerne som favoritudfordring bage den klassiske chokoladedesset 'Blødende hjerte' i deres egen fortolkning. Iben bagte denne skønne udgave med rabarberkompot og Baileys is.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Chokoladefondant

  • 150 g past. æggeblommer
  • 100 g past. æggehvide
  • 150 g smør
  • 100 g sukker
  • 60 g hvedemel
  • 0,5 stang vanilje

Rabarberkompot

  • 300 g rabarber
  • 1 stk. lime, saft heraf
  • 125 g sukker
  • 0,5 stang vanilje

Baileys-is

  • 3 dl sødmælk
  • 1 dl fløde
  • 200 g sukker
  • 6 stk. past. æggeblommer
  • 1 dl Baileys
  • 0,5 stang vanilje

Sprød top

  • 0,5 dl vand
  • 1,5 spsk. hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 0,5 spsk. sukker
  • 1 dl olie
  • ca. 1 dl olie
    (til stegning)

Fremgangsmåde

  1. Baileys-is:
    Pisk æggeblommer og det halve af sukkeret luftigt sammen. Mælk, fløde , vanilje og resten af sukkeret kommes i en gryde og bringes i kog. Lad det afkøle lidt og hæld det derefterlangsomt æggemassen i under omrøring. Hæld massen tilbage i gryden og lad det tykne lidt. Køl af og køres på ismaskine. 
  2. Rabarberkompot:
    Rens rabarber og skær i små stykker. Alle ingredienserne kommes i en gryde og koger ind i ca. 20 min., hvorefter kompotten blendes med en stavblender. Kan serveres både lun eller kold. 
  3. Sprød top:
    Bland ingredienserne godt sammen og steg ca. én spsk. af gangen i varm olie til de er gyldne. lad køle af.
  4. Chokoladefondant:
    Som det sidste laves de blødende hjerter, da disse skal serveres, når de kommer ud af ovnen. Chokolade, smør og sukker smeltes forsigtigt sammen. Vend sigtet hvedemel i og derefter æggeblommer og æggehvider. Fordel dejen i 6 små forme og bag dem i ovnen i ca. 9 min. ved 200 grader.
  5. Anretning:
    Sæt et blødende hjerte på hver tallerken med en kugle is, lidt kompot og et mynteblad. Læg en sprød top ovenpå det blødende hjerte som pynt. Server!