Julianes fine chokoladedessert med blødende hjerte og vaniljeis med fersken. (©DR)

Blødende hjerte med fersken

Denne lækre dessert med blødende chokoladehjerte lavede Juliane i Den store Bagedyst 2016. Den lune dessert serveres sammen med en sprød kiks, og en vaniljeis med fersken. Du får Julianes opskrift her.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Chokoladekage med blødende midte

  • 2 stk. æg
  • 50 g sukker
  • 40 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 140 g mørk chokolade 55%

Vaniljeis med fersken

  • 0,5 stang vanilje
  • 100 g sukker
  • 1 dl past. æggeblommer
  • 6 dl piskefløde
  • 2 dl fersken
    (i tern)

Pip-kiks

  • 1 stk. æg
  • 200 g sukker
  • 150 g margarine
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 0,5 dl hvedeklid
  • 2 dl havregryn

Chokolade-halvkugler

  • 250 g chokolade

Desuden

  • 75 g hasselnødder
  • 2 stk. fersken

Fremgangsmåde

  1. Chokoladekage med blødende hjerte:
    Tænd oven på 200 grader. Smør 6 store muffinsforme med smør. 
  2. Pisk æg og sukker til massen er næsten helt hvid. Sigt mel i mens der røres. Smelt chokolade og smør sammen over vandbad, og hæld chokolademassen i æggemassen.
  3. Fordel dejen i formene og bag dem i 10 min.  
  4. Vaniljeis med et snert af fersken:
    Flæk vaniljestangen og mos kornene sammen med en lille del af sukkeret. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til æggesnaps. 
  5. Pisk fløden til blødt skum, og tilsæt halvdelen af flødeskummet til æggesnapsen. Tilsæt de hakkede ferskener og resten af flødeskummen. Vend det forsigtigt sammen og kom det i ismaskinen.  
  6. Pip-kiks:
    Sukker og æg piskes til æggesnaps. Margarinen smeltes og tilsættes. Mel og bagepulver blandes og kommes i massen. Resten af ingredienserne blandes i.  Afsættes i små toppe (1 tsk. pr. kiks) og bages ved 175 grader i 6-10 min til de er gyldne.
  7. Chokolade-halvkugler:
    Temperer chokoladen og kom den i halvkugle forme. 
  8. Hak nødderne groft. 
  9. Opbygning af dessert:
    Læg en pip-kiks i centrum af tallerkenen. Placer en chokoladekage ovenpå, og læg to kugler is på hver side af chokoladekagen. Pynt med tynde skiver af fersken og drys med nødder. 
  10. Påsæt chokolade-halvkugler på isen. Server straks!