Sunes lækre chokoladedessert med kirsebær og løvstikke sorbet. (©DR)

Blødende Hjerte med Kirsebær

I syvende program af Den store Bagedyst 2016, skulle deltagerne som favoritudfordringen bage blødende chokoladehjerter. Sune bagte denne lækre opskrift med kirsebær- og løvstikke sorbet, der gør sig som en flot dessert!

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Blødende hjerter

  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g smør
  • 50 g sukker
  • 40 g kastanjemel
  • 100 g æggeblomme
  • 50 g æggehvide

Kirsebærsauce

  • 300 g kirsebær fra frost
  • 100 g sukker
  • 100 g amarena kirsebær
  • 2 spsk. maizena
  • 3 spsk. vand

Kirsebær og løvstikke sorbet

  • 300 g sukker
  • 3 dl vand
  • 1 l kirsebærpure fra frost eller hjemmelavet
  • 1 dl citronsaft
  • 1 lille håndfuld løvstikke
    (smag til!)

Pynt

  • knuste makroner eller nødder
  • friske kirsebær
  • evt. lidt guldstøv

Fremgangsmåde

  1. Blødende hjerter:
    Chokolade og smør smeltes lige akkurat. Meltyper, sukker æggeblomme og æggehvide tilsættes og dejen røres glat. 
  2. Fordel dejen i små smurte ringforme eller siliconeforme. OBS: Fyld kun formere halvt.
  3. Kirsebærsauce:
    Kirsebær, sukker og amarenakirsebær koges op, og jævnes med maizena udrørt i vand - giv kun saucen et lille skævt af den udrørte maizena ad gangen, og kog op, til du har en tyknet, men ikke meget tyk konsistens. Blandingen tykner yderligere når den køler – konsistensen skal være lidt tykkere end kirsebærsovs til fx risalamande. 
  4. Lad kirsebærsaucen køle, og sprøjte en lille smule af denne ned i chokoladeformene når du har fyldt disse halvt. Herpå kan du fylde resten af dejen over kirsebærsaucen. Sæt formene på køl til lige inden servering.
  5. Når kagerne skal bages, sættes de i en 200 celcius ovn og bages 7-10 minutter. Kagerne køles i ca. 2 minutter og vendes herpå ud på tallerkenen. Kagerne skal være ubagte i midten, for at give den 'blødende hjerte effekt'.
  6. Kirsebær og løvstikkesorbet:
    Sukker og vand koges til sammen til en sirup sammen med lidt løvstikke (efter smag, men pas på, for løvstikken kan hurtigt komme til at stjæle smagen) og citronsaft. 
  7. Denne blanding kombineres med kirsebærpuréen (hvis du ikke har adgang til færdiglavet kirsebærpuree, kan du lave din egen ved at tage kirsebær og purere disse, tilsæt 10% sukker). 
  8. Kør massen på ismaskine eller frys ind i en almindelig fryser, hvor der røres i blandingen ca. 1 gang i timen. 
  9. Sorbeten serveres a part med de varme chokoladefondanter, evt. i en lille skål eller på en bund af fx. knuste makroner eller nødder – så kommer isen ikke i kontakt med tallerknen, og styrter ikke rundt på tallerknen eller tør for hurtigt. Pynt desserten med friske kirsebær og evt. lidt guldstøv og server!