Blomkål med laks er både sundt og lækkert. Her er en nem opskrift på et godt aftensmåltid. (©DR)

Blomkål med laks

Laks er altid lækkert - også med blomkål til. Laks smager godt, og i denne nemme opskrift af Jesper Vollmer fra DR-programmet 'Spis og Spar' serveres laks og store blomkålsbøffer med mangochutney og grønt til. Velbekomme.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 4 laksebøffer uden skind
  • 1 stk. blomkål
  • 1 bundter krydderurter
  • Et glas mangochutney
  • Lidt olie til stegning
  • Lidt smør til stegning

Fremgangsmåde

  1. Dup laksebøfferne helt tørre.
  2. Skær 1 cm. af top og bund af blomkålen og flæk den igennem på tværs, så du nu har to "blomkålsbøffer".
  3. Steg laksen på den ene side på en pande i olie til den er færdig. Vend den ganske kort til sidst. Krydr med salt.
  4. På samme tid steges de store blomkålsbøffer i en blanding af olie og smør, til de er gyldne på begge sider. Krydr med salt og peber undervejs og læg evt. et låg på panden de sidste par minutter.
  5. Server retten med lidt mangochutney og lidt krydderurter.