Blomme i madeira som en isbombe (©DR)

Blomme i madeira

Hyldest til blomme i madeira, men her som en isbombe. Server som en flot dessert og imponer dine gæster. Opskriften stammer fra programmet Spise med Price.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 6 pers.

Ingredienser

Chokolade

  • 500 g Callebaut mørk chokolade Excellence 58%

Mandelmælksparfait

  • 6 stk. past. æggeblommer
  • 150 g sukker
  • 0,5 l piskefløde
  • 2 dl mandelmælk
  • 1 knivspids salt

Blommer

  • 500 g blommer
    (evt. flåede for skind)
  • 200 g sukker
  • 2 dl vand
  • 1-2 dl madeira

Bunde

  • 400 g ren rå marcipan

Fremgangsmåde

  1. Chokolade:
    Chokolade smeltes og tempereres. Silikoneforme pensles med chokolade. Stilles koldt. Få evt. et lag mere.

  2. Parfait:
    Æggeblommerne piskes med sukkeret, indtil det er lyst og skummende. Fløden piskes let, og vendes i æggesnapsen. Så tilsættes mandelmælken, og til sidst et nip salt. Bland det hele godt, og sæt det i fryseren, hvor det skal tykne, men ikke stivne.

  3. Blommer:
    Skær blommerne i mindre stykker. Kassér stenene. Kog blommestykkerne med sukker og vand til det har en god konsistens. Den skal være ret fast til en dessert som denne. Resten bruges som marmelade. Smag til med madeira. Kog videre. Purér evt. med en stavblænder, til den er helt fin og tæt i konsistensen. Stil den koldt.

  4. Anretning :
    De nu stivnede chokoladeskaller tages ud af fryseren sammen med mandelmælksparfaiten. Parfaiten fordeles i skallerne, og de sættes i fryseren igen. Man skal ikke fylde skallen helt ud. Der skal være plads til et lag marmelade. Når isen er stivnet, kommes et lag blomme i madeira-marmelade på. De fryses igen. 

  5. Til slut skæres bundene: Kvalitetsmarcipan rulles tyndt ud. Maksimalt 3 millimeter. Der skæres runde stykker ud på præcis samme størrelse som isbomberne. Dette kan gøres inden servering.

  6. På hver tallerken sættes en rund skive marcipan. Der lægges en bombe ovenpå. Evt. pyntes der med en smule blommemarmelade, eller madeira-sirup som man kan koge af 2/3 madeira og 1/3 sukker. Den koges ind til den begynder at blive tyk. Justeres evt. med nogle dråber sherry-eddike i smagen.

  7. Server. Husk, at hvis bomberne har stået i frysen i mange timer eller flere dage, hvilket de sagtens kan, så skal de stå ude i 20 minutter, før man serverer dem.

  8. Drik et glas af den samme madeira til.