Smukke brombærmedaljer med lyserød skum og chokolade på toppen. (©DR)

Brombærmedaljer

Søde brombærmedaljer med delikat vaniljecreme og mørk chokoladeganache.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 6 pers.

Ingredienser

Mørdej

  • 250 g mel
  • 125 g smør
  • 100 g flormelis
  • 1 stk. æg

Vaniljecreme

  • 5 dl sødmælk
  • 1 stang vanilje
  • 6 stk. æggeblommer
  • 150 g flormelis
  • 30 g maizena

Brombærsyltetøj

  • 250 g bær
  • 0,75 g vand
  • 2,5 dl sukker
  • 0,25 dl citron

Bærflødeskum

  • 5 dl flødeskum

Fremgangsmåde

Lav mørdej

  1. Smørret skal være stuetempereret, og det smuldres i de tørre ingredienser og samles til sidst med ægget. 
  2. Mørdejen ligges nu på køl. Når dejen er kold rulles den ud til ca. 3 mm. tykkelse. 
  3. Man stikker nu bunde ud, og lægger dem på en plade og bager dem ved 180 grader i ca. 8 min. til de er let gyldne. 

Vaniljecreme

  1. Rør det hele sammen i en kasserolle ved lav varm. Rør hele tiden i cremen indtil den tykner. Derefter sættes den på køl. 

Lav brombærsyltetøj

  1.  Vand og bær puttes i en gryde og simrer i 5 min. Derefter tilsættes sukkeret og citron, som skal koge 5-10 min. mere. 
  2. Hæld syltetøjet på varme skoldede glas og sæt det på køl. 

Lav bærflødeskum

  1.  Pisk 1/2 l. fløde og smag til med dit nylavet brombærsyltetøj 

Medaljerne opbygges

  1. Du starter med at tage halvdelen af bundene og sprøjter bær flødeskummen rundt i cirkler, så der er et hul i midten til cremen. 
  2. Før cremen kommes i ligges en lille klat syltetøj i bunden, og der sluttes af med cremen. 
  3. Resten af bundene pyntes med glasur og ligges på toppen. 
  4. Nu pyntes af med lidt flødeskum og et friskt bær.

Opskriften findes i samlingen

Mad med skønne brombær