Browniebund med hindbærmousse

Louise lavede i 'Den store bagedyst' 2016 et mesterværk af en lagkage, hvor særligt bunden blev rost af konditor Mette Blomsterberg. Her får du opskriften på en nem udgave af Louises lagkage med browniebund og hindbærmousse.

Skal trække i køleskab minimum tre timer

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Browniebund

  • 125 g mørk chokolade
  • 65 g smør
  • 3 stk. æg
  • 200 g sukker
  • 30 g hvedemel
  • 1 knivspids bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1 spsk. kakao

Hindbærmousse

  • 4 dl fløde
  • 6 blade husblas
  • 250 g frosne hindbær
  • 30 g flormelis
  • 0,5 stk. vaniljestang

Pynt

  • 200 g marcipan
  • 100 g flormelis
  • 25 g glukosesirup
  • 1 dl fløde
  • 5-10 stk. friske hindbær

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at bage chokoladebunden:  
    Smelt smør og chokolade over vandbad. Pisk æg og sukker til en luftig masse. Når chokoladen er smeltet, hældes den over i æggemassen. Derefter sigtes mel, bagepulver, havsalt og kakao i dejen. Hæld dejen i en springform (ca. 22. cm) beklædt med bagepapir og bag i 170 grader varm ovn i ca. 20 min. Kagen skal være sat, men gerne lidt våd indeni, da det giver en dejlig blød og lækker midte i bunden. Afkøl bunden med det samme.  
  2. Lav hindbærmousse:  
    Læg husblas i blød i ca. en halv time. Pisk fløden til skum. Pas på ikke at piske for meget, den skal kun lige være tyk, da der ellers er risiko for at moussen vil skille, når du samler den.  
  3. Varm hindbær, flormelis og vaniliestang op i en lille gryde. Varmes op til 70 grader. Klem husblas fri for vand og kom den op i gryden med hindbær. Rør kraftigt rundt. Put massen op i en ren skål og rør lidt af flødeskummet deri. Rør kraftigt rundt. Hæld derefter forsigtigt frugtmassen op i det resterende flødeskum og vend det sammen. 
  4. Samling:  
    Drys lidt sukker på det fad kagen skal serveres på. Læg chokoladebunden derpå. Sæt en kagering med plast rundt om bunden. Hindbærmoussen fordeles deri.  
  5. Stil kagen på køl ca. tre timer. Tag ringen af  .
  6. Rør marcipan med glucose og flormelis. Rul marcipanen ud i masser af flormelis og mål op til den rette længde og højde til kagen. Den må gerne være 1 cm højere end kagen. Marcipanen skæres sirligt med en lille kniv. Rul marcipanen om en rullepind, så du kan beklæde siden af kagen ved hjælp af denne. Vær forsigtig og lav en pæn afslutning.  
  7. Pisk fløde til skum og lav nogle rosetter langs kanten. Stil hindbær i midten af kagen.


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 1