Cacio e pepe - pasta med peber og to slags italienske oste (©DR)

Cacio e pepe

Ost og peber er hovedingredienserne i denne klassiske italienske spaghetti ret med peber og to slags oste. Ligesom med alle krydderier er en god idé at riste peberet.

Tilberedningstid: Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 400 g tørret pasta
    (gerne de tynde spaghettini)
  • 1 spsk. hel peber
  • 1 spsk. smør
  • 2 håndfulde pecorino
  • 1 håndfuld parmesan
  • evt. 1 smule grønt drys

Fremgangsmåde

  1. Knus peberet groft i en morter eller med en kagerulle. Rist peberet af på en tør pande der er stor nok til at rumme al pastaen. Imens sættes pastaen over i en gryde i rigeligt saltet vand.

  2. Når peberet er ristet af i 2-3 minutter kommes en spsk. smør på panden. Den får lov til at bruse op og derpå kommes et par store skefulde pastavand på. Skru ned og lad det simre lidt.

  3. Når pastaen er halv færdig, fiskes den op af gryden og kommes over på panden. Der spædes løbende med pastavand fra gryden mens pastaen koger færdig i panden - lidt som man ville lave risotto. Når pastaen er ved at være al dente kommes osten i lidt af gangen mens der hele tiden røres i panden. Tilsæt evt. også lidt mere pastavand undervejs, så retten ender med at være lækker og cremet.

  4. Server øjeblikkelig med ekstra ost drysset over. 


Opskriften findes i samlingen

Skønne og nemme pastaretter