Husk at spise fisk 2 gange om ugen! Denne ret er nem og hurtig at lave, så det er bare med at komme igang. (©DR)

Ceviche af hvid fisk

I programmet 'Anne og Anders i USA' mødte Anne Hjernøe, Sandra, der oprindelig er fra Mexico, men nu har en restaurant i Tuscon, Arizona. Her er Sandras opskrift på en skøn ceviche af hvid fisk med masser af smag af chili og citroner. En lækker og krydret sydamerikansk opskrift.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 400 g hvid fisk
    (Eventuelt torsk, lange, sej, hellefisk eller lignende.)
  • 1-2 stk. chilifrugter
    (Eventuelt poblano eller en anden mild, grøn chili.)
  • 1 stk. løg
  • 8 stk. blommetomater
  • 3-4 stk. citroner
  • 0,5-1 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Skær fisken i tern og kom den i en skål sammen med finthakket chili, løg og tomater. Pres citronsaft henover, rør godt rundt så saften fordeler sig. 
  2. Smag til med salt og lad cevichen hvile i køleskabet i en halv times tid.