Dine gæster bliver uden tvivl henrykte, når du serverer denne smagfulde ceviche med chili for dem. (©DR)

Ceviche med torsk og habanero

Ceviche er rå fisk, som marineres i citrussaft, og det smager himmelsk. Ceviche er noget af det letteste, du kan servere til forret, når du skal imponere dine gæster. Den syrlige lime og den fede fisk spiller fantastisk sammen, og denne udgave med chili gør den bare endnu mere smagfuld og spændende at sætte tænderne i.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 400 g frisk torskefilet
  • 1-2 stk. lime (skal og saft)
  • 1 stk. habanero chili
  • 1 bundt koriander
  • 1 stk. avocado
  • 1 stk. rødløg i meget fine strimler
  • 1 helt hvidløg (kan udelades, hvis man ønsker en mere 'ren' smag)
  • 1 tsk. rørsukker
  • 4-5 spsk. koldpresset olivenolie
  • En smule havsalt
  • En smule friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tag plastikhandsker på og skyl chilien. Skær den over på langs og skrab kerner og frøhinde ud af chilien. Hak den meget fint.
  2. Skær torsken i tynde skiver på tværs af fileten. Sørg for, at den er helt befriet for ben.
  3. Kom torskeskiverne i en skål og vend med rødløg, saft og skal af en lime, rørsukker, havsalt, peber og lidt af chilien (start med ¼ del af mængden alt efter ønske om smag og styrke).
  4. Smag til med evt. ekstra salt, sukker, lime og chili og lad det trække i minimum 15 minutter. Jo længere tid det trækker, jo mere gennemtilberedt bliver fisken.
  5. Skyl, tør og pluk korianderen i fine skud/blade, og skær avocadoen ud i tynde skiver.
  6. Anret torske-cevichen med avocadoskiverne på 4 tallerkener, dryp olivenolien rundt på skiverne, og fordel korianderbladene ovenpå.