Nogle gange skal en cheeseburger bare være så fedete som muligt - og det bliver den med denne opskrift på en lynhurtig burger. (©Scanpix)

Cheeseburger - nem og hurtig udgave

Hvis du virkelig trænger til en burger, og det skal gå lynhurtigt, så prøv denne meget enkle opskrift. Du bruger en købt krydderbolle, så burgeren bliver med den helt rigtige amerikanske bløde bolle. Med denne opskrift kan burgeren være klar på 10 minutter, hvis du er hurtig.

Tilberedningstid: 10 min. Antal portioner: 1 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 150 g hakket oksekød
    (Gerne med en fedtprocent over 10)
  • 1 stk. krydderbolle
    (Eller en anden hvid, blød bolle)
  • 25 g smør
  • 1 skive cheddarost
    (Eller anden ost)
  • Lidt Salat, tomat og agurk
    (Efter smag)
  • Lidt salt og peber
    (Efter smag)

Fremgangsmåde

  1. Form oksekødet til en flad bøf. 
  2. Varm smørret op på panden og steg bøffen ca. tre minutter på hver side. Drys til sidst bøffen med rigeligt salt og peber.
  3. Skær bollen over og læg de to halve boller på panden de sidste par minutter, vend dem undervejs, så de får omkring et minut på hver side. 
  4. Læg bunder af bollen på en tallerken, dernæst bøffen, som dækkes med osteskiven og læg til sidst toppen af bollen på.

TIP:

Server med ketchup og evt. salat og tomat, men hold det så enkelt som muligt - det er det, der gør en greasy burger allerbedst. 

Server burgeren med pommes frites.