Chickens nuggets er en formidabel snack for hele familien. (©DR)

Chicken nuggets med ranch dressing

Sprøde chicken nuggets er en uimodståelig snack, som passer til alle lejligheder. Her får du Adam Aamanns opskrift fra 'Madmagasinet' på sprøde chicken nuggets med en frisk 'ranch dressing' til. Det er hjemmelavet fastfood, når det er allerbedst.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 8 pers.

Ingredienser

Chicken nuggets

  • 4 stk. kyllingebryster uden skind og ben
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 spsk. paprika (gerne røget)
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 tsk. sukker
  • 1/2 tsk. friskkværnet peber
  • 2,5 dl hvedemel
  • 3 æg
  • 1 dl mælk
  • 5 dl brødrasp (gerne japansk pankorasp)
  • 2,5 l solsikkeolie til friturestegning

Ranch dressing

  • 1,5 dl mayonnaise (hjemmerørt eller en god købe-udgave)
  • 2 dl creme fraiche 18 %
  • 1 fed hvidløg
  • 3-4 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1,5 dl finthakket purløg, dild og persille (evt. også kørvel, basilikum og estragon)
  • Lidt havsalt
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Chicken nuggets

  1. Fjern skindet på kyllingebrystet, og træk den lille bi-filet, der sidder på indersiden, af. Skær også den lille sene, der sidder på bi-fileten væk. Skær brystet i grove firkanter á ca. 3x3 cm størrelse.
  2. Kom kyllingestykkerne i en skål og bland dem grundigt med krydderier, salt, sukker, olivenolie, citronsaft og hvidløg.
  3. Lad det stå og trække i 15-20 minutter, imens du gør resten klar.

Panering

  1. Pisk æg og mælk sammen i en skål. Kom mel i en anden skål og rasp i en tredje.
  2. Paner kyllingestykkerne – først i mel, så æg, og vend til sidst kyllingestykkerne rundt i raspen og tryk den godt fast.
  3. Paner alle kyllingestykkerne og læg dem klar på et fad.

Fritering

  1. Fyld olien i en stor gryde. Olien må max fylde halvdelen af gryden, for at olien ikke kan koge over.
  2. Varm olien godt op til lige omkring 170-180 grader. Test temperaturen ved at putte skaftet af en trægrydeske i olien. Når det syder med bobler omkring skaftet, er olien klar.
  3. Kom kyllingestykkerne forsigtigt i olien og kun 5-6 ad gangen, så olien ikke bruser for meget op og gør det svært at styre. Fritér stykkerne til de er flot gyldenbrune. Tag dem op med hulske eller friturenet, og ryst dem fri for olie .
  4. Kom dem på et fad med fedtsugende papir og gentag processen med resten af stykkerne.
  5. Server straks efter fritering, og husk en lækker dip som for eksempel en ranch dressing

Ranch dressing

  1. Hak alle de friske krydderurter fint og knus hvidløget.
  2. Bland mayonnaise, cremefraiche, dijonsennep og citronsaft.
  3. Tilsæt krydderurter og hvidløg og smag til med salt og peber.