Skøn vegetar-chili con carne med masser af kål og bønner. (©DR)

Chili con kål

I denne vegetariske opskrift på chili con kål, er kødet i den traditionelle chili con carne udskiftet med hvidkål og spidskål. Emilia Weir og Camilla van Norde lavede i programmet Kålkællingerne denne lækre gryderet, som smager krydret og varmt, og som er fantastisk sammen med et godt brød og guacamole.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Chili con kål

  • 0,5 stk. hvidkålshoved
  • 0,5 stk. spidskål
  • 3 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stk. chili
  • 3 stk. kanelstænger
  • 2 spsk. knust spidskommen
  • 100 g tørrede kidneybønner
  • 100 g tørrede hvide bønner
  • 100 g tørrede store bønner
  • 2 dåser flåede tomater
  • 3 tsk. tomatpuré
  • 1 spsk. kakao
  • 1 bundt friske koriander
  • 1 smule salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Sæt bønnerne i blød dagen i forvejen, og kog bønnerne til de er halvmøre i hver sin gryde - ca. 30 minutter. Lad dem have lidt bid, da de koger mere, når de kommer i chillien. 
  2. Finsnit hvidkålen og spidskålen, hak løg, hvidløg og chili. Svits løgene i en gryde med lidt olivenolie. 
  3. Tilsæt hvidløg, chili, knust spidskommen og kanelstænger. Tilsæt dernæst hvidkålen og spidskålen. Og herefter de flåede tomater og tomatpuré. Til sidst kommer du bønnerne i. 
  4. Lad nu retten stå og simre. Før serveringen smages til med kakao, salt og peber. Server chili con kålen med lidt hakket frisk koriander på toppen.