Vidunderlig og elegant chokoladebombe, som dine gæster vil elske. Foto: DR (©DR)

For chocolate lovers only

Hvid og mørk chokolade kombineres i en lækker symfoni mellem nøddebunde i denne elegante lagkage.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bunde

  • 375 g smør
  • 375 g mørk chokolade
  • 15 stk. æggeblommer
  • 150 g sukker
  • 12 stk. æggehvider

Chokolademousse

  • 200 g mørk chokolade
  • 300 g fløde
  • 3 stk. æggehvider
  • 2 spsk. sukker

Nøddeganache

  • 400 g chokolade
  • 200 g fløde
  • 20 g smør
  • 200 g hasselnødder

Chokoladeganache

  • 200 g chokolade
  • 100 g fløde
  • 10 g smør

Den færdige kage

  • 250 g hasselnødder

Fremgangsmåde

Bunde (3 stk.) 

  1. Smelt chokolade og smør over vandbad 
  2. Æggeblommer og sukker piskes til snaps 
  3.  Pisk æggehviderne stive 
  4.  Fold chokoladeblandingen i æggesnapsen 
  5.  Rør lidt af æggehviderne i chokolade-æggesnapsen 
  6.  Vend forsigtigt resten af hviderne i blandingen 
  7. Fordel dejen i 3 forme og bag ved 160 grader i 30-35 min (lav strikkepinde-prøven inden bundende tages ud) 
  8.  Lad bundene stå i formene i ca. 15 min inden de stilles i køleskabet i 1 time 

Lav chokolademousse

  1.   Smelt chokoladen over vandbad 
  2.  Pisk fløden semistiv 
  3.  Pisk æggehviderne næsten stive og tilsæt sukkeret og pisk hviderne helt stive 
  4.  Rør ca. ¼ af fløden i chokolademassen 
  5.  Hæld chokolademassen over æggehviderne 
  6.  Fold forsigtigt chokolademassen i resten af fløden 
  7.  Stil moussen på køl 

Nøddeganache

  1.  Varm fløden op til kogepunktet 
  2. Hak chokoladen 
  3. Hæld den kogende fløde over chokoladen, vent 8-10 minutter og rør det lindt 
  4.  Tilsæt det bløde smør og rør chokoladeblandingen blank. 
  5.  Rør de grofthakkede nødder i chokoladen 
  6.  Stil nøddeganachen ved stuetemperatur 

Chokoladeganache

  1.  Fløden varmes op til kogepunktet og hældes over den fint hakkede chokolade 
  2.  Lad massen hvile nogle minutter og rør med en dejskraber til den er homogen - smørret tilsættes inden massen er for kold, så den smelter 

Den færdige kage

  1. Den første bund placeres på et fad og halvdelen af nøddeganachen fordeles på bunden. 
  2. Det samme gøres ved 2. bund. 
  3.  Den sidste bund placeres omvendt på toppen så der dannes en ensartet flade. Kagen stilles i køleskabet til ganachen er stiv. 
  4.  Kagens kanter smøres med chokolade ganachen hvorefter de ristede og finthakkede nødder klæbes på. 
  5. Kagen pyntes med chokolademoussen ved at bruge en sprøjtepose med en stjernetyld. (kagen kan med fordel "støbes" i en form)