En hurtig og nem chokoladekage lige til at tage med. (Foto: Maria Warnke Nørregaard ©DR)

Chokoladekage - klassens time kage

Chokoladekage, som er fantastisk som klassens time kage og nem at have med, fordi den bliver bagt i en bradepande.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Chokoladekage

  • 400 g sukker
  • 4 stk. æg
  • 200 g smør
  • 300 g hvedemel
  • 7 spsk. kakao
  • 1 spsk. bagepulver
  • 2 dl kogende vand

Glasur og pynt

  • 200 g flormelis
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 2 spsk. vand
    (efter behov)
  • 3 spsk. krymmel

Fremgangsmåde

  1. Pisk sukker godt med æggeblommerne. Smelt smørret og hæld det i en tynd stråle i æggemassen mens der piskes.  

  2. Sigt mel, kakao og bagepulver sammen og vend det i dejen.  Tilsæt det kogende vand lidt af gangen, rør godt.  

  3. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen og hæld dejen i smurt form.  

  4. Bag kagen ved 170 grader i 30-40 minutter og lad den køle af, inden du putter glasur på. 

  5. Rør flormelis og kakao sammen, rør til en tyk masse med vand, lidt af gangen, det er vigtigt at glasuren er tyk. Fordel glasuren på kagen og pynt med krymmel.