Det er aldrig dårligt med hjemmebagt brød! Bag dit eget ciabattabrød - der bliver fire brød af denne opskrift. (©DR)

Ciabatta flutes

Hjemmebagt ciabatta flutes, så bliver det ikke bedre. Servere det evt til en tomat suppe. Vær opmærksom på at dejen skal hæve i 1 time.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 300 g durummel
  • 700 g hvedemel
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. salt
  • 5,5 dl lunken vand
  • 25 g gær

Fremgangsmåde

  1. Gæren udrøres i det lunkne vand. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt igennem i 5 minutter. Dejen skal blive blød og smidig. Den må ikke blive for fast. Dejen deles i 4 stykker.
  2. Drys mel ud på bordet og rul dejen ud til fire lange pølser som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk til med et klæde og lad dem hæve i 1 times tid.
  3. Forvarm ovnen til 250 grader og stil ciabatta flutes ind på den nederste ovnribbe. Skru med det samme ned til 220 grader og bag dem i 15 - 20 minutter.