Citron-pasta toppet med basilikum og friskrevet parmesan. (©DR)

Citron-pasta

Citron-pasta er en dejlig og frisk ret af brødrene Price, som toppes med friskrevet basilikum og parmesanost. Server pastaen som hovedret eller som tilbehør til noget kød.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 750 g frisk pasta
    (gerne tagliolini)
  • 2 stk. citroner
  • 225 g friskrevet parmesan
  • 2 dl olivenolie med citronsmag
  • 1 bundt basilikum
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

  1. Skallen rives af citronerne, og de presses. Der skal være ca. 1 dl. citronsaft. Olien og parmesanen blandes med citronsaften, og der smages til med salt og peber. 
  2. Pastaen koges, drænes for vand og blandes hurtigt med sovsen samt basilikumbladene, som er strimlede. Serveres øjeblikkelig.

Opskriften findes i samlingen

Skønne og nemme pastaretter