Du kan få børnene til at hjælpe med at lave bolcherne, men pas på med det varme sukker. (©DR)

Citronbolcher

Forkæl din søde tand med hjemmelavede gammeldags hjemmelavede citronbolcher. Her får du Mette Blomsterbergs opskrift på citronbolcher, som er perfekte til slikskålen derhjemme eller som gave til dem, du holder af.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 20 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 200 g isomalt
  • 5 dråber citronolie
  • 2 dråber gul frugtfarve
  • 50 g flormelis

Derudover

  • 1 stk. silikonemåtte
  • 2 stk. engangshandsker
  • 1 stk. saks
  • 1 smule smagneutral olie til at smøre saksen med

Fremgangsmåde

  1. Smelt isomalten, til den er helt flydende i en kasserolle og tag gryden af varmen. Læg alle redskaber frem imens, så du er 100 pct. klar. Tag ligeledes engangshandskerne på.
  2. Hæld massen ud på silikonemåtten og vent tre minutter, inden citronolien og farven dryppes i midten af den udhældte karamel.
  3. Lad eventuelt bolche-massen ligge lidt endnu, til den får en hinde i kanten, og fold så gummimåttens yderkanter skiftevis ind mod midten og ud igen, så bolche-massen blandes sammen til en homogen klump, der igen danner hinde. Gentag processen nogle gange endnu.
  4. Når sukkermassen er så meget afkølet, at du kan begynde at røre ved den, trækker du massen ud i en lang pølse og lægger den sammen på midten. Træk igen massen ud i en lang pølse og læg den igen sammen på midten. Gentag, indtil bolche-massen begynder at sætte sig; det skal dog stadig være muligt at klippe den.
  5. Træk nu bolsje-massen ud i en lang tynd pølse med ca. 2 cm i diameter. Klip straks "bolchepølsen" i små skrå stykker.
  6. Vend citronbolcherne godt rundt i flormelis, så der er flormelis overalt og tag dem igen op af flormelissen.
  7. Lad citronbolcherne køle helt af ved stuetemperatur. Opbevar dem i en tætsluttende beholder.