Hjemmelavet citronmåne med gul glasur. (©DR)

Citronmåne af Brødrene Price

Plejer du at købe din citronmåne hos købmanden? Her har du en nem opskrift, så du kan lave din helt egen hjemmelavede citronmåne, med masse af smag fra citron.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 500 g smør
  • 500 g sukker
  • 500 g hvedemel
  • 8 stk. æg
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 1 stk. citron
    (saften herfra)
  • 2 stk. økologiske citroner
    (skallen herfra)

Fremgangsmåde

  1. Smørret røres blødt, sukkeret drysses i under omrøring. Æggene tilsættes, et ad gangen. Mel, bagepulver og vaniljesukker sigtes sammen et par gange og blandes i dejen lidt efter lidt. Til sidst tilsættes citronsaft og revet skal.  

  2. Dejen kommes i en rund smørsmurt kageform, der sættes i kold ovn. Temperaturen sættes til 165 grader, og kagerne bages 1 time og 15 min.  

  3. Lad kagen køle af og lav en glasur af citronsaft og florsukker og meget gerne et par dråber knaldgul frugtfarve, hvis dette kan skaffes.