Crema Catalana er en krydret dessert, hvilket adskiller den fra creme bulré, hvilket den ellers godt kunne forveksles med. (©DR)

Crema Catalana (La Dolce Vita)

I programmet 'frokost i det grønne' bliver der lavet Creme Catalana, som er den spanske udgave af en Creme brulé. Det nemme ved denne ret er at den ikke skal bages over vand bad, men faktisk bare er en lækker creme med karamelliseret top.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 dl fløde
  • 4 dl sødmælk
  • 1 stang vanille
  • 1 tsk. kanel
  • 2 stk. appelsiner
    (revet skal)
  • 1 stk. citron
    (revet skal)
  • 5 stk. æggeblommer
  • 150 g sukker
  • 2 spsk. maizena
    (kan evt. udelades, men så bliver cremen mere flydende)
  • 1 smule ekstra sukker
    (til karamelliseringen)

Fremgangsmåde

  1. Kog mælk og fløde op med revet appelsin og citronskal samt kanel og vanillekorn (kog stangen med) og lad det hele trække til det er lunkent.

  2. Pisk æggeblommerne med sukkeret til de er lyse. Hvis der bruges maizena piskes den i æggene, hvorpå mælk og fløde sies ned i æggesnapsen, og det hele piskes sammen.

  3. Kom blandingen tilbage i gryden og varm op under stadig piskning til der danner sig en creme. Konsistensen skal være som en behagelig, lind kagecreme.Hvis der ikke bruges maizena, må cremen ikke koge, for så vil den skille.

  4. Fordel cremen i små skåle med stor overflade, og sæt dem i køleskabet i nogle timer. Når de skal anrettes, drysses de med rigeligt sukker, som karamelliseres med en gasbrænder eller under et meget varmt grillelement i ovnen.