En lille, buttet, cremet sag med smuk karamel på toppen (©DR)

Creme caramel

Dessert fra det franske køkken, der er en sikker vinder ved små som store.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 6 pers.

Ingredienser

  • 100 g sukker til karamel
  • 2 stk. æg
  • 3 stk. æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 3 dl mælk
  • 2 dl piskefløde
  • 0,5 stang vanilje
  • 1 smule salt

Fremgangsmåde

  1. Smelt sukkeret til en mørk gylden karamel. Kom karamel i bunden af hver form. 
  2. Kog mælk, sukker, salt, vaniljekorn og stang op. Pisk æg og blommer sammen imens. 
  3. Køl mælken ned med fløden, og hæld det ned til æggene under omrøring. Sigt massen, og hæld den i formene. 
  4. Kom formene i en bradepande og fyld den med kogende vand, så vandet dækker mindst halvdelen af formene. Bag dem ved 150 c i ovnen med over- og undervarme. Bag dem ca. 35 min til de har sat sig, tjek med en lille kniv, om massen kan holde sig selv. 
  5. Lad cremen afkøle, skær langs kanten med en kniv, og vend dem ud på hver sin tallerken.