Tobias har valgt at pynte sin dessert med guld, men mindre kan altså også gøre det. (©DR)

Crepe Suzette med guava, ghee og trøffel parfait

En anderledes version af den klassiske dessert crepes suzette. Denne udgave er med bøffelsmør og guavafrugt og er endnu en af Tobias' flotte kreationer, som han bagte i Den store Jule- og Nytårsbagedyst. Vær opmærksom på at parfaitisen skal køle til den er frossen.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 2 pers.

Ingredienser

Crepe

  • 225 g mel
  • 1 tsk. salt
  • 6 stk. æg
  • 474 ml sødmælk
  • 3 spsk. smør

Sauce

  • 5 spsk. sukker med vanilje
  • 4 tsk. ghee
    (bøffelsmør)
  • 2 tsk. smør
  • 225 g guavasaft
    (skal helst være friskpresset)
  • 1 stk. limesaft
  • 1 tsk. limeskal
  • 1 smule Grand Marnier
    (efter smag)

Crisp

  • 50 g sukker
  • 50 g smør
    (konsistensen må gerne være blød.)
  • 60 g glukosesirup
  • 50 g mandelflager
  • 50 g sesammel
  • 50 g hvedemel

Råmarineret guava

  • 1 stk. guavafrugt
  • 1 smule limesaft
  • 1 smule limeskal

Parfait

  • 100 g æggeblommer
  • 82 g sukker og korn fra en vaniljestang
  • 330 g cremefraiche
  • 10 g friskrevet, sort efterårstrøffel

Fremgangsmåde

  1. Sauce:
    Bland alle ingredienserne.
  2. Pandekager:
    Bland mel, salt og æg og tilsæt mælk. Tilsæt det smeltede smør. Hæld gennem sigte, og lad dejen hvile køligt i 30 minutter.
  3. Steg ½ dl dej pr. pandekage.
  4. Tilsæt sauce og flamber i Grand Marnier.
  5. Råmarineret guava:
    Bland ingredienser sammen.
  6. Parfait:
    Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt.
  7. Creme fraiche piskes luftigt i en separat skål. Vend det sammen med æggeblandingen og riv frisk efterårstrøffel i parfaiten. Hæld på forme, og nedfrys.
  8. Crisp:
    Sammel hurtigt ingredienserne til en dej. Rul til kugler, og bag ved 170 grader i ca. 7-8 minutter.
  9. Pandekagerne flamberes lige inden serverig og anrettes med de andre elementer.