Crepes Suzette med kaffeis - Hvis du former dine pandekage i fine forme, eksempelvis som her i stjerner, bliver din portionsanretning ekstra flot. (©DR)

Crepes Suzette med kaffeis

Her har du et bud på, hvordan desserten crepes suzette kan varieres i en ny og moderne udgave. Her er blandt andet nøddekurve, hindbær og kaffeis i en herlig blanding. Opskriften stammer fra Den store Jule- og Nytårsbagedyst 2014, og er perfekt til en julefest.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Pandekagestjerner

  • 4 stk. æg
  • 4 dl sødmælk
  • 200 g hvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • 0,25 dl olie
  • 1 smule salt

Appelsinsauce

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 stk. appelsin
  • 25 ml cognac

Karamelpynt

  • 2 dl sukker
  • 1 håndfuld hasselnødder

Parfait kaffeis

  • 2,5 dl fløde
  • 4 stk. pasteuriserede æggeblommer
  • 60 g flormelis
  • 1 stk. vaniljestang
  • 0,25 dl instant kaffe

Hindbærpynt

  • 200 g frosne hindbær
  • 0,5 dl sukker

Chokoladeganache

  • 100 ml fløde
  • 0,5 dl sukker

Nøddepynt

  • 75 g smør
  • 112 g sukker
  • 0,75 dl lys sirup
  • 75 g hvedemel
  • 75 g hasselnødder

Fremgangsmåde

  1. Pandekagestjerner:
    Æg og mælk piskes godt. Mel, sukker, olie og salt piskes med.
  2. Kom noget af dejen på tube og noget af dejen på en anden tube med lidt kakao rørt i. På din varme pande laves mønstre, der udfyldes med din dej UDEN kakao.
  3. Kom pandekagerne på en tallerken og gem dem til senere brug.
  4. Karamelpynt:
    Opvarm sukker til gylden i en gryde, og vent til massen er mere kold og fast. På en tandstik dyppes hasselnødder i massen og hænges ud over dit bord med tape således der fremkommer en lang spids tråd af karamel på med hasselnødden. Brug som pynt.
  5. Parfait kaffeis:
    Fløden piskes stiv imens æggeblommer, flormelis og vanilje piskes luftig. Disse vendes sammen og til sidst vendes kaffen (der er rørt op med lidt fløde) deri. Isen hældes i portionsforme og fryses med det samme. 
  6. Hindbærpynt:
    Opvarmes og blendes med lidt sukker. Afkøl og brug som pynt. 
  7. Chokoladeganache:
    Opvarm fløden i en gryde og hæld over din hakkede chokolade. Rør sammen med en ske og afkøl. Brug som pynt i en sprøjtepose. 
  8. Nøddepynt:
    Smør smeltes i gryde sammen med sukker og sirup. Tag gryden væk fra varmen og vend hvedemel og nødder i. På en bagemåtte laves lange baner, som bages ved 175 grader til gylden (nok 7-8 min.). 
  9. Når de er færdige i ovnen, tages de ud og afkøler ganske kort og rulles derefter over et rundt fx glas således der lave et rundt "rør".
  10. Appelsinsauce:
    Smelt smør, sukker og appelsin til karamel opstår. Tilsæt dine pandekager, kom cognac derved og antænd. Server umiddelbar derefter. 
  11. Opbygning:
    Placer en pandekagestjerne med flamberet i appelsinsaucen på hver tallerken. Pynt med chokolade ganache og hindbærsauce som pynt. 
  12. Top med et nødderør med is indeni og pynt til sidst med hasselnødde-karameller