Crepes Suzettes med to slags is er en skøn dessert, som man bliver glad af at spise (©DR)

Crepes Suzettes med to slags is

Adam og James Price laver fransk dessert, der er en sikker vinder, og man kan med fordel lave ekstra pandekager, sådan der kan være en lille snack til dagen efter

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

Ingredienser til pandekagerne

  • 170 g hvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 3 stk. æg
  • 3 dl mælk
  • 1,5 dl pilsner
  • 1 stk. økologisk appelsin
  • 30 g smeltet smør

Ingredienser til saucen

  • 2 spsk. sukker
  • 2 stk. økologisk appelsiner
    (saften fra appelsiner og skal fra 1 appelsin)
  • 1 stk. citron
    (saften fra citronen)
  • 1 spsk. smør
  • 5 cl Grand Marnier
  • 1 smule cognac til flambering

Ingredienser til citrongræsiscreme

  • 8 stk. pasteuriserede æggeblommer
  • 250 g sukker
  • 0,5 l sødmælk
  • 0,5 l piskefløde
  • 5-6 kviste citrongræs

Ingredienser til appelsinsorbet

  • 5 dl saft fra appelsiner
  • 0,5 dl citronsaft
  • 4,5 dl sukkerlage
  • 1 smule Grand Marnier
  • 1 spsk. pisket æggehvide

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde: Pandekager

  1. Til pandekagerne blandes mel, sukker og salt. Æggene røres i og derpå mælk og øl. Tilsæt revet citronskal og smeltet smør. Rør dejen grundigt igennem så der ikke er klumper. 
  2. Bag ikke for store, tynde pandekager i lidt smør. Sæt til side. Der skal være 2 pandekager til hver, og i denne portion er der til mange flere, men så er der måske nogle børn eller hunde, som bliver glade. 

Fremgangsmåde: Sauce

  1. Sukkeret smeltes til lys karamel på en opvarmet pande. Smørret tilsættes, og når det er bruset af kommes appelsin- og citronsaft samt Grand Marnier ved. Saucen koges op og pandekagerne vendes i saucen én ad gangen, hvorpå de foldes sammen i kvarte. 
  2. Når alle pandekager er foldede og samlede på panden, hældes cognac på og der flamberes. Serveres omgående drysset med lidt ristede mandelsplitter og evt én eller to slags is. 

Fremgangsmåde: Citrongræsiscreme

  1. Pisk æggeblommerne med sukkeret til de er lyse og skummende. Kog mælk og fløde op med de finthakkede citrongræsstilke. Sluk og lad blandingen trække i ½ times tid. Si stilkene fra og bring i kog igen. Hæld lidt efter lidt den kogende mælke-fløde i æggemassen mens der piskes. 
  2. Kom det hele tilbage i gryden, og legér massen under konstant omrøring til den når ca. 85 grader. Den må ikke koge. Afkøl ismassen og frys den i en ismaskine. Efterfrys den. 

Fremgangsmåde: Appelsinsorbet

  1. Pres saft fra appelsiner og citron. Si saften og bland den med sukkerlage kogt af lige dele vand og sukker. Smag til med lidt Grand Marnier. 
  2. Køres på ismaskine og tilsættes en skefuld pisket æggehvide når den er ved at være halvfrossen.