Ærtemosen kan bruges som dyppelse til grøntsagsstænger. (Foto: Anna Skov Sørensen ©DR)

Ærtemos - den hurtigste dip

Så bliver det faktisk ikke nemmere. Ærter, hvidløg og olie - blend, og voilá, så har du en flot og smagfuld dip. Dippen kan både bruges til at dyppe grøntsagsstænger i eller som dip til en salat, og så er den også lækker til madpakken.

Tilberedningstid: 5 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • Lidt salt og peber
  • 0,5 pakke frosne ærter

Fremgangsmåde

  1. Hæld kogende vand over ærterne og lad dem stå i et par minutter til de er tøet op.
  2. Kom ærter, olivenolie og hvidløg i en blender. Herefter blendes mosen, til den ønskede konsistens. Jo mindre du blender, jo grovere bliver mosen.
  3. Smag til med salt og peber.

TIP: Vil du have mosen endnu mere cremet, kan du blende lidt avocado i.