Denne smagfulde drink sikrer jer en helt fantastisk aften. (©DR)

Drink med popcorn-rom og lime

Mangler du en lækker, imponerende og anderledes drink til dine gæster? Så er denne drink med popcorn-rom og lime helt perfekt. Denne daiquiri-drink har et lille indbygget show, som sikkert kan skabe både grin og forvirring (og lidt skepsis) til cocktailpartyet. Den kræver nemlig, at du giver popcorn bad i rom… Og der er faktisk mening med galskaben. Olien og saltet i popcornene spreder sig nemlig ud i rommen under ”badet”, hvilket giver en spændende smag til drinken. Daquirien med popcorn-rom og lime er perfekt sammen med salte snacks som saltbagte nye kartofler med løvstikke-aioli. Find opskriften på disse nedenfor.

Sukkersiruppen skal køle ned, inden den kan bruges i drinken.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 1 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 flaske (75 cl) Havana Club 3 years rom
  • Ca. 1-1,5 l frisklavede popcorn med salt og olie
  • 2,5 cl friskpresset limesaft
  • 1 stor håndfuld isterninger
  • Evt. lidt skovsyre til pynt

Sukkersirup

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand

Fremgangsmåde

Sukkersirup

  1. Kog vandet og hæld det sammen med sukkeret. Rør rundt, indtil sukkeret er helt opløst. 
  2. Lad det køle helt af, inden du bruger det til drinken.

Drink

  1. Hæld de frisklavede og afkølede popcorn op i en stor skål. Hæld en hel flaske rom over popcornene og rør rundt i et minut. 
  2. Hæld det hele igennem en fin si, så alle popcorn og skaller bliver sorteret fra. Hæld rommen tilbage i flasken. 
  3. OBS: Du skal kun bruge 5 cl popcorn-rom pr. drink, så der bliver sikkert noget til overs, som du kan gemme til næste cocktailparty. Vent dog ikke for længe med at få det drukket. 
  4. Hæld 5 cl. popcorn-rom, 2,5 cl. limesaft, isterninger og 2,5 cl. sukkersirup i en shaker. 
  5. Ryst det hele godt sammen og hæld det i et stort glas. 
  6. Pynt evt. med lidt skovsyre. Servér straks.


TIP: Server drinken sammen med Adam Aamanns saltbagte nye kartofler med løvstikke-aioli.