Syrlig og frisk drink med rom og havtorn. (©DR)

Drink med rom og havtorn

Denne drink kaldes også "St. Pauls Daiquiri" og er en lille, syrlig og frisk sag, som er perfekt til en sommeraften på terrassen eller en festaften indendøre. Drinken fungerer rigtig godt sammen med snacks, som har lidt fedme og fylde, så den syrlige havtorn får noget modspil. For eksempel Adam Aamanns agurkesnacks med rygeostcreme, som du også kan finde opskriften på nedenfor.

Havtornjuice og sukkersirup skal have tid til at køle ned, inden det kan bruges i drinken.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 1 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 5 cl Abuelo 7 years rom
  • 2 cl friskpresset limesaft
  • 1 håndfuld isterninger
  • Evt. 1 stk. agurkeskive

Sukkersirup

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand

Havtornjuice

  • 100 g havtorn
  • 100 g sukker
  • 1 dl vand

Fremgangsmåde

Sukkersirup

  1. Kog vandet og hæld det sammen med sukkeret. Rør rundt indtil sukkeret er helt opløst.
  2. Lad det køle helt af, inden du bruger det til drinken. Du kan evt. hælde siruppen på flaske eller glas, hvor det kan holde sig i cirka 2 uger på køl.


Havtornjuice

  1. Sæt vand, sukker og havtorn til at koge. Lad det boble et øjeblik, inden du slukker for varmen.
  2. Tag en stavblender og blend det hele grundigt sammen. Hæld blandingen igennem en fin si, så små kerner og lignende bliver sorteret fra.
  3. Lad det køle helt af, inden du bruger det til drinken. Du kan evt. hælde juicen på flaske eller glas, hvor det kan holde sig i cirka 2 uger på køl.


Drink

  1. Hæld rom, limesaft, isterninger, 2 cl sukkersirup og 2 cl havtornjuice i en shaker.
  2. Ryst det hele godt sammen og hæld det i et stort glas.
  3. Pynt evt. med en tynd aflang agurkeskive lavet med kartoffelskræller. Servér straks.

TIP: Server drinken sammen med Adam Aamanns agurkesnacks med rygeostcreme, radiser, purløg og rugbrødskrummer.