Smukke eclairs med hvid chokolade ganache og brombær som Juliane bagte dem i Den store Bagedyst (©DR)

Eclairs med hvid chokolade ganache og brombær

I første program af Den store Bagedyst 2016 bagte deltagerne de små franske kager eclairs. Juliane bagte disse skønne eclairs med hvid chokolade ganache og brombær - du får opskriften her.

Tilberedningstid: 2 timer, 15 min. Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Hvid chokolade ganache

  • 300 g hvid chokolade
  • 1 l fløde
  • 2 blade husblas
  • 3 stk. lime

Vandbakkelser

  • 140 g hvedemel
  • 1,25 dl letmælk
  • 1,25 dl vand
  • 100 g smør
  • 3 stk. æg
  • 0,5 tsk. salt

Marengs

  • 3 stk. æggehvider
    (90 g)
  • 150 g sukker

Pynt

  • 200 g friske brombær
  • 200 g mørk chokolade
    (til snirkler)

Fremgangsmåde

  1. Hvid chokolade ganache:  
    Læg husblasen i en skål med kold vand i ca. 15 min. Varm fløden i en gryde til ca. 80 grader. Mens fløden køler lidt, hakkes den hvide chokolade. Hæld i første omgang halvdelen af den varme fløde over chokolade, rør, tilsæt derefter resten af fløden. Vrid husblasen for vand og kom den straks i chokoladen. Ganachen sættes i fryseren til den er afkølet. 
  2. Når cremen er helt afkølet piskes den, ved høj hastighed, indtil den sætter sig, og bliver en fast creme. Cremen kommes i en sprøjtepose med en stjernetyl 12 mm.
  3. Vandbakkelser:
    Vand, mælk og smør varmes i en gryde ved middel varme til smørret er smeltet. Gryden tages af varmen. Mel og salt sigtes i gryden. Så skal der røres. Når dejen er samlet sættes den over varmen igen. Varm dejen godt igennem mens der røres i ca. 3 min. Dejen skal være blød og lækker. Kom dejen i en rørmaskine og rør til dejen bliver håndlun. Rør derefter et æg af gang i dejen. 
  4. Kom dejen i en sprøjtepose, med en rund tyl str. 14 mm, og sprøjt 12 lige tykke pølser ud på en bageplade i længen 12 cm. Pensel dine eclairs med en blanding af 1 stk. æg, 1 spsk. mælk og en knivspids salt. Bag i en forvarmet ovn på 190 grader i ca. 20 min. 
  5. Efter 20 min åbnes oven en lille smule, og vandbakkelserne bages til de er gyldnebrune på hele overfladen, i ca. 5 min. mere.  
  6. Marengs:
    Æggehviderne og 1/3 del af sukkeret piskes stift. Resten af sukkeret tilsættes. Pisk indtil marengsen er sej og blank.
  7. Brombær: Skylles, tørres og hakkes groft.  
  8. Chokolade snirkler:
    Chokolade smeltes (i mikroovnen eller over vandbad). Kommes i et kræmmerhus, engangssprøjtepose eller hvad man foretrækker, og sprøjtes ud på et stykke bagepapir i 12 ens snirkler. Lad køle.
  9. Sammenlægning af eclairs:
    Flæk de afkølede vandbakkelser. Sprøjt den hvide chokolade ganache ud i 3 ringe på bunden af vandbakkelsen. Drys brombær i en lige linje ud på de 3 ringe af ganache. Læg toppen på. 
  10. Sprøjt marengsen ud i 5 små toppe på toppen af vandbakkelsen, derefter brændes marengsen let til det tager farve. Placer straks en chokolade snirkel på toppen, trykket godt ned i marengsen. Server!